Италианският гарант за конкуренцията и пазара (AGCM) наложи глоба от

...
Италианският гарант за конкуренцията и пазара (AGCM) наложи глоба от
Коментари Харесай

Глобиха с над 100 млн. евро Google в Италия

Италианският поръчител за конкуренцията и пазара (AGCM) наложи санкция от над 100 милиона евро (102 084 433) на фирмите Alphabet Inc., Гугъл LLC и Гугъл Италия за нарушаване на член 102 от Договора за Функционирането на Европейския съюз. Въпросът визира преобладаваща позиция на Гугъл при прилагане на мобилни приложения от водачите, съобщи БНР.

Според италианския антимонополен орган, Гугъл не е разрешил на италианската компания по електроразпределението ENEL да употребява мобилно приложение за включване в системата Android за коли, нужна на водачите да намерят къде има колонки за зареждане на електрически коли и да си запазят час.

Заради отхвърли на интернет колоса да сложи в своя дигитален магазин Гугъл Play приложение за намиране на зарядни станции за електрически транспортни средства, преимущество има приложението Гугъл Maps, което незаслужено лимитира опциите на потребителите да употребяват приложението Enel X Italia, когато ръководят електрическо транспортно средство и би трябвало да презареждат.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Турският антимонополен орган санкции Гугъл с 296 млн. турски...

От Гугъл дадоха отговор, че не са съгласни, ще прегледат документите и ще преценяват идващите си стъпки.

Освен това италианските управляващи желаеха от TikTok да ограничи достъпа на деца до платформата. По-конкретне италианският регулатор желае TikTok да анулира сметки на консуматори под 13 години и да бъде редуциран до най-малко рискът деца под тази възраст да употребяват платформата.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР