Италианският автомобилен състезател Еуженио Амос е известен с прякора си

...
Италианският автомобилен състезател Еуженио Амос е известен с прякора си
Коментари Харесай

Легендата Lancia Delta Integrale се завърна

Италианският авто играч Еуженио Амос е прочут с прякора си Гения и е разпален почитател на класическата спортна кола от 80-те години на предишния век Lancia Delta Integrale. В продължение нацяло десетилетие той метчаеда направи своя версия на легендарана машина и най-сетне съумя да го стори. За задачата при започване на годината Еуженио сътвори компанията Automobili Amos, а в този момент на ревюто Grand Basel в Швейцария сподели първата възродена Delta, която към този момент се споделя Futurista.

Това в действителност е истинският автомобил, който е изцяло модифициран благодарение на най-нови технологии. Futurista не е изработен от нулата, а въз основата на остаряла Delta Integrale, от която са отстранени съвсем всички детайли и са сменени с нови. Например, броните са от въглеродни влакна, носещите елементи от каросерията към този момент са алуминиеви вместо стоманени. Светлините наподобяват на истинските, само че също са нови.
Задните порти са отстранени, само че дължината на предните не е изменена, тъй че Futurista съставлява хечбек с 3 порти и типичен дизайн. Напълно нов е салонът, където има кафява кожа и седалки Recaro. Приборният панел е непокътнат, само че на кормилото към този момент са сложени бутони и превключватели.

Променено е и задвижването на колата. Двигателят при общоприетите Lancia Delta Integrale от предишния век е 2,0-литров с турбо, като развива 215 к.с. Компанията на Амос е преработила мотора, като му е сложила нова система за изстудяване, както и нови всмукателна и изпускателна системи. В последна сметка мощността доближава 333 к.с.
В окачването са сложени редица алуминиеви елементи, има и по-големи спирачни механизми. Трансмисията с 3 диференциала и задвижване на четирите колела е интензивно, само че като цяло Futurista е по-лека с 90 кг. от истинската Delta и нежи 1250 кг. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 4 секунди, като автомобилът няма никакви електронни системи за сигурност.

Първоначално Еуженио е предвиждал да сглоби 20 такива коли, като всяка ще коства към 300 000 евро. Направата на всяка машина ще лишава най-малко 4 месеца. Първата кола към този момент е продадена на предприемача от Калифорния Роб Дикинсън,. Той е притежател на компанията Singer Vehicle Design, която прави същото нещо, само че със остарели коли Porsche 911.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР