Италианският Аталанта е изненадващият 1/8-финалист в Шампионската лига. Тимът от

...
Италианският Аталанта е изненадващият 1/8-финалист в Шампионската лига. Тимът от
Коментари Харесай

Аталанта шокира Шахтьор и е на 1/8-финал

Италианският Аталанта е изненадващият 1/8-финалист в Шампионската лига. Тимът от Бергамо шокира украинския Шахтьор Донецк с 3:0 в Харков и приключи втори в група С, където победител стана Манчестър Сити, който в другия мач разгроми Динамо Загреб с 4:1. Украинците имаха потребност от еднакъв, с цел да продължат, само че куп самостоятелни неточности в края ги провалиха и ще играят през пролетта в Лига Европа.
Двубоят в Харков стартира с заплаха пред вратата на домакините, които позволиха неточност в защита. Исмаили насочи неверно топката към Луис Муриел, който нахлу в наказателното поле и от дребен ъгъл стреля към вратата, само че Пятов улови.
В 15-ата минута се стигна до анулиран гол на Шахтьор поради засада при подаването към Тете, който по-късно комбинира с Виктор Коваленко. В същото време стана ясно, че в Загреб Динамо води на Манчестър Сити, което означаваше, че равенството няма да е задоволително за Шахтьор да продължи. Това докара до по-активни дейности на домакините.  Шахтьор (Донецк) - Аталанта @@@
В 23-ата минута на терена настъпи напрежение, откакто Муриел получи преувеличен жълт картон и влезе в спор със съдията. Аталанта лиши самодейността на домакините и още веднъж погледна напред. В 29-ата минута се стигна до осъществяване на директен свободен удар от към 19 метра от вратата, само че ударът на Муриел мина много високо над напречната греда. В 35-ата минута Муриел центрира от фаул в наказателното поле на домакините, само че не се стигна до нищо рисково. В ответната офанзива Шахтьор стигна до най-хубавата си обстановка в мача. След светкавична офанзива топката беше центрирана пред вратата, където Жуниор Мораес насочи удар с глава, само че вратарят Пиерлуиджи Голини избави. До края на полувремето темпото спадна и в последна сметка резултатът 0:0 се резервира. Очакванията, че играта ще се оживи след почивката се оправдаха. Още първоначално Аталанта стигна до опция за гол след изстрел на Муриел от фаул, който прати топката под гредата, само че Пятов избави. В 56-ата минута Муриел извърши нарушаване и рискуваше да получи втори жълт картон, само че се размина с устно предизвестие. В 64-ата минута Шахтьор стигна до рисково състояние посредством Мораес, само че му беше вдигната засада. Така се стигна до 66-ата минута, когато Аталанта стигна до разкриване на резултата. Муриел подаде към Гомес в наказателното поле, той прати топката пред вратата, където Тимои Кастан се оказа най-съобразителен и откри. Реферът имаше потребност от малко време, с цел да признае гола, защото имаше подозрения за засада.  Шахтьор (Донецк) - Аталанта @@@
В 77-ата минута домакините останаха с човек по-малко, откакто Додо получи втори жълт картон. Така се стигна до 80-ата минута, когато Аталанта стигна до втори гол. Вратарят Пятов игра разсеяно и разреши топката да мине сред краката му, откакто тупна в наказателното поле след центриране, а Марио Пашалич я добута във вратата. Мачът към този момент се доиграваше, когато нова разсеяна изява на украинците разреши на Аталанта да стигне до трети гол посредством Госенс.
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

Шампионска Лига 6 кръг, сряда 11 декември  Шахтьор Донецк 0:3краен резулат  Аталанта
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР