Италианските власти променят срока на валидност на ваксинационните сертификати срещу

...
Италианските власти променят срока на валидност на ваксинационните сертификати срещу
Коментари Харесай

Италия намалява срока на валидност на ваксинационните сертификати

Италианските управляващи трансформират периода на годност на имунизационните документи против COVID-19, считано от 1 февруари 2022 година, оповестяват от Министерство на външните работи.

По информация на посолството ни в Рим цифровият COVID-19 документ за имунизация към този момент ще бъде годен документ за пътешестване до Италия в границите на 6 месеца след завършването на имунизационния курс (поставянето на последната доза при еднодозовите или двудозовите ваксини) или 6 месеца след слагането на бустерната доза.

За българските жители, които имат намерение да пътуват до Италия след 1 февруари 2022 година, от Министерство на външните работи напомнят, че всички, които идват от страните от лист „ C “, измежду които е и България, би трябвало да показват негативен тест за COVID-19. Неваксинираните и непреболедувалите пасажери подлежат на 5-дневна карантина.

Подробна информация за влизане в Италианската република може да откриете в уеб страницата на Министерство на външните работи, раздел „ Коронавирусът – по какъв начин да пътуваме “, на адрес: https://mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Italy.

Остава условието за предварителна онлайн регистрация на пасажера (Passenger Locator Form), като формулярът може да бъде запълнен на следния адрес: https://app.euplf.eu.

При потребност от подпомагане българските жители в Италианската република могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Рим на следните телефонни номера: +39 06 322 4640, +39 06 322 4643, както и на мобилен телефонен номер в извънработно време: +39 349 492 7764. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected].

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР