Италианските власти глобиха Ryanair и Wizz Air заради новата им

...
Италианските власти глобиха Ryanair и Wizz Air заради новата им
Коментари Харесай

Глобиха с милиони Ryanair и Wizz Air

Италианските управляващи глобиха Ryanair и Wizz Air поради новата им политика за ръчен багаж. Първата компания ще би трябвало да се раздели с 3 млн. евро, а втората - с 1 млн. евро.

Агенцията за защита на конкуренцията в страната (AGCM) разгласи, че таксите от 5 до 25 евро, които самолетните компании начисляват на пасажерите, в случай че държат да вземат по-голям куфар в кабината на самолета, са нарушаване на закона.

Новата политика влезе в действие от 1 ноември предходната година, а ден по-късно италианските регулатори не разрешиха краткотрайно тя да бъде прилагана в страната.

Съгласно нея, Ryanair задължи клиентите си да заплащат за куфарите с тегло до 10 кг, което преди този момент беше гратис.

Според новите правила на Wizz Air, всеки пасажер има право да носи на борда един безвъзмезден ръчен багаж (40x30x20 см), а тези, които закупят WIZZ Priority, ще могат да качат на борда и багаж с колелца (55х40х23 см).

" Ръчният багаж е значителен детайл от услугата и неговото преместване би трябвало да бъде разрешено без налагането на спомагателни такси ", гласи решението на AGCM, оповестява profit.bg.

Агенцията счита, че двете самолетни компании би трябвало да включат в цената на билета таксите за по-големи куфари, с цел да бъдат в цялостно сходство с разпоредбите в Европейския съюз.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР