Италианските власти арестуваха трима българи, които пренасяли във ветроходна яхта

...
Италианските власти арестуваха трима българи, които пренасяли във ветроходна яхта
Коментари Харесай

Арестуваха трима българи в Италия, пренасяли 6 тона хашиш във ветроходна яхта

 Италианските управляващи арестуваха трима българи, които пренасяли във ветроходна яхта 6 тона хашиш, заяви националната телевизия РАИ. 

Пазарната стойност на дрогата е 13 млн.евро. Тя била запорирана в морето на Сицилия при интервенция на военноморските сили и на Финансовата армия на Палермо.

Яхтата плавала под американски байрак, а нейният екипаж се състоял от тримата българи, чиито имена не се оповестяват. Яхтата била засечена в морето от аероплан на Финансовата армия, зает в контролна активност на Западното Средиземноморие. След като била забелязана, яхтата била следена в продължение на 12 часа от патрулен транспортен съд на управляващите.

След като италианските управляващи получили позволение от страната, под чийто байрак плавала яхтата, тя била подложена на контролна инспекция от страна на полицията, а патрулен морски съд достигнал до нея.

След като дрогата била открита, яхтата била извозена до пристанището на Палермо, където и траяла по-нататъшната контролна активност на групата за следствие на проведената престъпност от Икономическо-финансовата полиция на пристанището на Палермо.

Операцията завършила с арестуването на тримата българи и с слагането под запор на яхтата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР