Италианските тенори Фабио Армилиато и Анджело Фиоре пристигат в България

...
Италианските тенори Фабио Армилиато и Анджело Фиоре пристигат в България
Коментари Харесай

Световни тенори пеят в памет на Карузо в Летния театър на Варна и Античния театър в Пловдив

Италианските тенори Фабио Армилиато и Анджело Фиоре идват в България при започване на юни за два гала-концерта, отдадени на един от най-бележитите тенори в историята на операта Енрико Карузо. На 11 юни с „ Карузо Опера Гала “ ще бъде открит XII сезон на фестивала „ Опера в Летния спектакъл “ във Варна, а на 12 юни грандиозното събитие ще се реалокира на сцената на Античния спектакъл в Пловдив. Мащабните прояви се реализират от Държавна опера Варна в партньорство с организация Music Art New Imagine – Италия.

Звездният тенор Фабио Армилиато е един от най-обичаните италиански артисти, aплодиран на най-престижните оперни подиуми – Метрополитън Опера, Ла Скала, Монте Карло, Парижката опера, Японската национална опера, Ковънт Гардън и други. Кариерата на тенора Анджело Фиоре се устремява нагоре, след дебюта му в Ла Скала през 2019 година. Победителят в редица интернационалните състезания, член на фондация „ Лучано Павароти “, е възприеман като едно от новите лица на италианската опера освен в родината си, само че и в Съединени американски щати, Германия, Дания, Русия, Япония и други В брилянтния състав от солисти в „ Карузо Опера Гала “ са и три одобрени имена от българската сцена с интернационално самопризнание - златните гласове Иван Момиров, Валерий Георгиев и Даниел Дамянов.

В възхвала на Енрико Карузо, най-популярните арии и канцонети от репертоара му ще прозвучат на откритите подиуми във Варна и Пловдив, в осъществяване на петимата тенори и оркестъра на Държавна опера Варна, под диригентската палка на Лоренцо Бизари.

Феноменалният мощен трагичен тенор на „ златогласия магьосник от Неапол “, съхранен в 500 грамофонни плочи, остава в историята на международното певческо изкуство като един от най-красивите оперни гласове и един от най-високите върхове на италианската певческа школа през ХХ век. Години след неговата гибел, първият огромен измежду тенорите продължава да въодушевява новите оперни генерации. През 1986 година Лучио Дала му посвещава своята завладяваща комбинация „ Карузо “, показана за пръв път от Лучано Павароти. В „ Карузо ОПера Гала “ ще я чуем и в осъществяване на петимата тенори Фабио Армилиато, Анджело Фиоре, Иван Момиров, Валерий Георгиев и Даниел Дамянов.

Билетите за „ Карузо Опера Гала “ към този момент са в продажба. Във Варна може да ги закупите на касите на Държавна опера Варна, ФКЦ, Летен спектакъл Варна и в мрежата на Eventim. В Пловдив ще намерите билети за неповторимия концерт в Билетната каса против Общината и в мрежата на Еventim.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР