Италианските лични карти вече няма да означават родителите на децата

...
Италианските лични карти вече няма да означават родителите на децата
Коментари Харесай

Премахват майка и баща от италиански лични картии, заменят ги с неутрални

Италианските персонални карти към този момент няма да значат родителите на децата като " майка " и " татко ", а ще употребяват неутрални във връзка с пола термини , разгласи държавното управление в ход, приветстван от борците за цивилен права в петък, оповестява Агенция Франс Прес.

Това обръща смяната, направена от крайнодесния водач Матео Салвини , когато бе министър на вътрешните работи през 2019 година, той възрази против потребление на термините " родител 1 " и " родител 2 " в персоналните карти на деца под 14 години .

Вътрешният министър Лучана Ламоргезе съобщи пред Народното събрание, че ходът е стимулиран от нуждата да се съблюдават европейските правила за отбрана на данните .

Тя сподели, че италианският контролен орган по отбрана на данните е възразил против промяната на Салвини , като споделя, че тя подкопава правата на децата, които не са под попечителството " на майчина или бащина фигура ".

Указ на министъра за унищожаване на промяната на Салвини бе публикуван през октомври и в този момент чака утвърждение.

" Думите на Ламоргезе са добре пристигнали, в този момент дано най-сетне да прекратим дискриминирането за деца от еднополови двойки ", съобщи в петък италианската коалиция за независимост и цивилен права .

Но Джовани Донцели , народен представител от крайнодясната партия " Братя на Италия ", упрекна министъра в " нелепост ". " Какво са ви създали децата , с цел да им отнемете правото да имат татко и майка на персоналната си карта ".

Въпросите, свързани с пола, са изключително спорни в Италия , обичайно католическо и патриархално общество , където еднополовите партньорства получиха юридическо самопризнание единствено преди пет години.

В сряда Върховният съд на страната обмисли оборване на гражданския кодекс , което би разрешило на родителите да дадат семейството на майката на детето .

В Италия , в случай че и двамата родители припознаят детето си, детето може да получи единствено фамилното име на бащата . Фамилното име на майка може да се употребява единствено в случай че бащата не разпознае детето си.

През 2016 година същият съд анулира закон, който не разрешава на детето да е с тире , формирано от фамилните имена на двамата родители .
 Конте коментира на депутатите по какъв начин Италия ще излезе от политическата рецесия
Конте коментира на депутатите по какъв начин Италия ще излезе от политическата рецесия

Коалицията се разпада след отдръпването на Ренци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР