Италианските кметове и областните управители във вторник купиха страница във

...
Италианските кметове и областните управители във вторник купиха страница във
Коментари Харесай

Италия към Германия: Помогнете ни, както ви бе помогнато след ВСВ

Италианските кметове и регионалните шефове във вторник купиха страница във вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung, с цел да изискат от Германия взаимност на фона на пандемията с ковид, като споделят, че други страни са понижили немския дълг след Втората международна война, оповестява " Ройтерс ".

В Италия има повече смъртни случаи от ковид от всяка друга страна , като 11501 смъртни случая към понеделник са към една трета от общия брой в света.

Инициативата акцентира възходящото възмущение на италианците против това, което се преглежда като равнодушие на Германия към тежкото им състояние , защото Берлин отхвърля да отвърне на апели от други страни за издаване на съвместен дълг, с цел да оказват помощ на своите стопански системи.

" Скъпи немски другари, паметта би помогнала да вземете верни решения ", се споделя в писмото, откакто се загатва за съглашение от 1953 година за понижаване на дълга на Германия за подкрепяне на възобновяване след войната.
 Италия под обсада до 12 април
Италия под обсада до 12 април

Конте призна, че всички ограничения имат доста тежки стопански последствия

То е подписано от кметове от леви и десни партии , представляващи най-тежко засегнатите от ковид северни италиански градове , в това число Бергамо и Милано, както и районния президент на Емилия-Романия .

Споменава се и Холандия, обсъждана в Италия като самобитно леговище за корпоративен налог , казвайки, че тя " е основала " удобен " данъчен режим, който от години лишава запаси от всички огромни европейски страни . "

Девет страни от Европейския съюз, в това число Италия, Франция и Испания, приканиха предходната седмица за издаване на взаимен дълг за финансиране на икономическо възобновяване след експлоадирането на вируса, което наподобява несъмнено ще тласне еврозоната в дълбока криза.

Германия, Холандия, Финландия и Австрия се опълчиха на предлагането за така наречен Еврооблигации, запазвайки обичайното си отвращение да споделят дълга на по-слабо конкурентните стопански системи .
 128 починали и 4615 инфектирани с COVID-19 за ден в Германия
128 починали и 4615 инфектирани с COVID-19 за ден в Германия

На места вкарват маски за клиенти в магазини и пасажери в градския превоз

" Еврооблигациите за справяне с ковид няма да заличат или взаимно обединят предходните задължения ", се чете в италианския превод на писмото, оповестено в Twitter от члена на Европейския парламент Карло Календа, един от подписалите го.

Лидерите на Европейски Съюз към този момент не съумяха да реализират единодушие по отношение на мащаба на поддръжка за техните стопански системи , които стопираха заради ограниченията за карантина, с цел да се опитат да лимитират разпространяването на вируса.

В края на видеоконференцията, извършена предходната седмица , Германия и Холандия обявиха, че нуждаещите се могат да получат достъп до избавителен фонд на еврозоната за приемане на кредитни линии . Италия се опълчва на този механизъм, който идва с условия.

Con ⁦@BeppeSala⁩ ⁦@giorgio_gori⁩ ⁦@sbonaccini⁩ ⁦@GiovanniToti⁩ ⁦@LuigiBrugnaro⁩ e altri abbiamo preso una pagina della ⁦@faznet⁩ per parlare ai tedeschi perché ricordino come dovrebbe comportarsi un grande paese durante un’emergenza. pic.twitter.com/5HhUFUUasO
— Carlo Calenda (@CarloCalenda) March 31, 2020  Световната банка: Пандемията предизвиква невиждан световен потрес
Световната банка: Пандемията предизвиква невиждан световен потрес

Забавеният стопански напредък ще тласне още 11 милиона души в беднотия в Източна Азия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР