Италианските избиратели ще гласуват на предсрочни парламентарни избори, на които

...
Италианските избиратели ще гласуват на предсрочни парламентарни избори, на които
Коментари Харесай

Италия гласува за парламент

Италианските гласоподаватели ще гласоподават на предварителни парламентарни избори , на които се чака коалиция от десни партии да реализира най-хубав резултат, обобщава АП.

Провеждат се избори за двете камари на Народното събрание - Камарата на депутатите и Сената. След вота политическите сили в страната ще договарят, с цел да си обезпечат задоволително поддръжка в Народното събрание за сформиране на държавно управление . Очаква се новият парламент да стартира работа на 13 октомври.

Последните публични предизборни изследвания в Италия бяха оповестени на 9 септември. Те демонстрират, че дясноцентристката партия има положителни шансове да надделее над всички противници на изборите.
 Европейска комисия завоалирано предизвести бъдещите ръководещи в Италия
Европейска комисия завоалирано предизвести бъдещите ръководещи в Италия

Фон дер Лайен даде обещание последици при отклонение от демократичните правила

Така, съгласно изследването на Youtrend, дясноцентристите могат да разчитат на 47,2% от гласовете, а левоцентристите - единствено на 28%. В същото време малко над 40 % от интервюираните обявиха, че към момента не са решили какво да вършат на изборите.

Според изследването най-вече гласове се чака да получи дясната партия " Италиански братя " (25,3%), ръководена от Джорджия Мелони. На второ място е лявата Демократическа партия (21,2%). Следва популисткото Движение " Пет звезди " (13,8%). Дясната партия " Лига " може да разчита на 12,9%.

Дясната партия " Напред, Италия " на Силвио Берлускони може да получи 7,9% на изборите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР