Италианските грандове Аталанта и не успяха да се победят след

...
Италианските грандове Аталанта и не успяха да се победят след
Коментари Харесай

Гол в продължението спаси Ювентус в Бергамо

Италианските грандове Аталанта и не съумяха да се победят след тъждество 1:1 в дербито от 25-ия кръг в Серия А. Руслан Малиновский даде задатък на домакините от Бергамо в 77-ата минута, само че гол на Данило в 92-ата минута подели точките в срещата.

Ювентус стартира мощно срещата, като през първия четвърт час сътвори три голови обстановки. Още в третата минута Душан Влахович тества рефлексите на Марко Спортиело, които обаче бяха повече от чудесни. В 12` МакКени центрира съвършено за Влахович, само че нападателят не откри очертанията на вратата.
Малко по-късно и Пауло Дибала опита рисков удар, само че прати топката в навън. В идващите минути играта се успокои и не се случи нищо забавно пред някоя от двете порти. В началото на второто полувреме Де Роон опита рисков удар към вратата на Юве, само че Войчех Шчесни избави.
В 56` Душан Влахович заплаши вратата на Аталанта, само че Спортиело още веднъж се намеси. Двадесет минути по-късно Аталанта откри резултата. Руслан Малиновский се трансформира в воин за бергамаските, откакто се разписа във вратата на Войчех Шчесни - 1:0!
В оставащите минути Масимилиано Алегри извърши четири промени в състава си. В 92-ата минута " бианконерите " въпреки всичко заобиколиха провалянето след гол на Данило, който попари домакините от Бергамо - 1:1!
По този метод Ювентус резервира четвъртото си място в Серия А с актив от 46 точки - с две повече от Аталанта, който обаче е и с мач по-малко. В идващия кръг " остарялата госпожа " посреща градския противник Торино, до момента в който бергамаските гостуват на Фиорентина.
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
Аталанта: Марко Спортиело, Рафаел Толой, Мерих Демирал, Берат Джимсити, Ханс Хатебур, Теун Коопмайнерс, Мартен Де Роон, Ремо Фройлер, Давиде Дзапакоста, Жереми Бога, Луис Муриел
Ювентус: Войчех Шчесни, Матиа Де Шилио, Матайс де Лихт, Леонардо Бонучи, Данило, Уестън МакКени, Адриен Рабио, Мануел Локатели, Пауло Дибала, Алваро Мората, Душан Влахович

ПРЕДИ СРЕЩАТА:
В 25-ия кръг от италианската Серия А може да падне една огромна въпросителна - кой всред дългогодишният хегемон в страната Ювентус и играещият на впечатляващо равнище в последните години Аталанта няма да откри място в топ 4 в крайното класиране, а с това и в Шампионска лига през идващия сезон.
След като дълго време изглеждаше като че ли богинята има съществено преимущество, " остарялата госпожа " последователно усъвършенства другояче трагичното си начало, а слабата форма се придвижи при Аталанта и по този начин Ювентус е на четвърто място все още с две точки повече от противника си, който е с мач по-малко, само че и в серия от три следващи срещи без триумф.


Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР