Италианските болници отказват да лекуват и оперират неваксинираните и тези,

...
Италианските болници отказват да лекуват и оперират неваксинираните и тези,
Коментари Харесай

Италиански болници отказват да лекуват неваксинирани и непреболедували COVID

Италианските лечебни заведения отхвърлят да лекуват и оперират неимунизираните и тези, които не са били инфектирани.

След като предходната седмица предаването „ Fuori dal coro “ по италианската телевизия „ Медиасет “ сподели случая на болница „ Галеаци “, която анулира интервенции и лекуване на хора, които нямат „ Супер зелена карта “ – доказателство за имунизация или зараза с ковид, други сходни случаи се появиха в други лечебни заведения в Италия.

Пациентите, които не можеха да бъдат оперирани и лекувани с месеци, се обърнаха към италианските медии, с цел да предадат обстановка, която макар пандемията опонира на Хипократовата клетва, в която апропо се споделя, че „ лекарите ще лекуват всеки пациент, без значение от религията, народност, обществен статус, политическа идеология, поощряване на премахването на всички форми на дискриминация в региона на опазването на здравето. “

Тези пациенти чакат месеци, с цел да бъдат лекувани и оперирани, тъй като не са имунизирани с третата доза ваксина против ковид.

Медиите проверяваха обстановката и бяха уверени, че съгласно вътрешен имейл, изпратен до всички чиновници на болница Галеачи от шефа на тази институция, професор Фабрицио Преласко, че всички, които нямат „ Паспорт за ваксина “, няма да бъдат лекувани за момента или оперирани.

Според Преласко тези, които не са приключили цикъла на имунизация, се смятат за податливи пациенти и техните интервенции се забавят, защото не са предпазени от вируса.

От друга страна, медиите акцентират, че са известни огромен брой случаи на коронавирус след три ваксини, измежду които най-известен е професор Гали от миланската инфекциозна клиника „ Луиджи Сако “, който беше болен макар цялостната си имунизация.

Журналистите посетиха няколко лечебни заведения, снимаха личния състав на приемното поделение със скрита камера и ги попитаха дали имат потребност от зелена карта за лекуване, на което получиха позитивни отговори. Същата обстановка породи и откакто се обадили в прът центъра на болничното заведение, предава bg-voice.

Случаят завърши в Народното събрание, когато няколко депутати желаеха от здравния министър да прегледа и изясни тази неприемлива обстановка. Прокуратурата също стартира следствие.

Супер зеленият пропуск се получава след три дози имунизация или две дози, втората от които не би трябвало да е по-стара от четири месеца, или след възобновяване от ковид.

В Италия е нужен за вървене на заведения за хранене, кафенета, басейни, театри, кина, музеи, каране на ски и всевъзможни други действия, с изключение на вървене в хранителни магазини и аптеки.

Тъй като останалата част от Европа облекчава възбраните за Covid-19, Италия вкарва нови ограничения от 1 февруари.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР