Италиански учени са открили нов "пациент номер едно", заразен с

...
Италиански учени са открили нов "пациент номер едно", заразен с
Коментари Харесай

В Италия откриха нов Covid пациент №1, поразен от заразата още през...

Италиански учени са разкрили нов "пациент номер едно ", инфектиран с новия ковид още през първата половина на ноември на 2019 година, предават организация АНСА и водещи италиански издания, представени от Българска телеграфна агенция.

Става дума за 25-годишна жена от Милано, която се оплаквала от кожни проблеми и на 10 ноември 2019 година ѝ била направена биопсия, заяви екип от учени от Миланския държавен университет. По това време лекарите стигнали до извода, че дамата от северния италиански град има единствено атипичен дерматит. Заболяването изчезнало при пациентката след пет месеца.

През това време в Италия беше публично регистриран "пациент номер едно ", инфектиран на територията на страната с новия ковид и последователно епидемията се популяризира в северната област Ломбардия и други райони. Властите постановиха първия народен локдаун и ограничения за обществена отдалеченост.

След началото на епидемията в Италия учените от Миланския държавен университет са следили при някои пациенти, инфектирани с ковид, единствено кожни проблеми. Ето за какво те решили на по-късен стадий през 2020 година да ревизират всички данни от биопсии за атипичен дерматит, направени още през есента на 2019 година Така те прегледали и биопсията на младата жена от Милано.

Прегледът посочил съществуване в кожната тъкан на генетични последователности (т. нар. секвенции) на РНК на вируса на SARS-CoV-2, които учените назовават "пръстови отпечатъци " на вируса. Специалистите се свързали на следващ стадий с дамата и научили, че дерматитът ѝ липсващ през април 2020 година

В началото на болестта тя имала също леки болки в гърлото, само че нямала никакви други недоволства. На дамата бил изработен и тест за антитела против ковид през юни 2020 година и той посочил, че тя е изкарала болестта.

Според Рафаеле Джаноти, който е управлявал изследователския екип, това е първият документиран по теоретичен път случай в Италия на човек, инфектиран с ковид. При по-задълбочена инспекция, твърди Джаноти, би могло вирусът да бъде открит и още по-рано, евентуално в проби от октомври 2019 година

В края на предходната година бе обявено, че в Италия има различен "пациент номер едно " от публично оповестения на 21 февруари 2020 година мъж от град Кодоньо в Ломбардия. Тогава новият формален "пациент номер едно " в Италия стана дете от Милано, диагностицирано с ковид през декември 2019 година

Изследвания от последните месеци демонстрираха съществуването на ковид в отпадни води в Северна Италия още през декември 2019 година Проучване пък откри съществуването на антитела за ковид у хора, които са били обект на скрийнинг за израстък на белия дроб сред септември 2019 година и началото на декември същата година.

В края на ноември Китай упрекна Италия, че е скрила данни за ковид, които съгласно Пекин потвърждават, че болестта се е появила на Апенините през септември - три месеца по-рано, в сравнение с в считания за в началото огнище китайски град Ухан.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР