Италиански учени-археолози са изследвали останките на загиналите в резултат от

...
Италиански учени-археолози са изследвали останките на загиналите в резултат от
Коментари Харесай

Учени разкриха ужасната смърт на жителите на Помпей

Италиански учени-археолози са изследвали останките на починалите в следствие от изригването на вулкана Везувий през 79-та година от новата епоха, оповестява РИА " Новости ".
Според резултатите от изследването, оповестено в научното списание Plos One, главите на множеството от жертвите безусловно са се взривили.
Изригването на Везувий е едно от най-разрушителните бедствия в историята. Само в границите на два дни стихията изцяло е разрушила античните римски градове Помпей, Херкулан и Стабии, ситуирани в подножието на вулкана, добавя БГНЕС.
Учените са изучили костите на починалите в Херкулан и са изяснили, че гибелта им е била мигновена. Според тях кръвта на хората безусловно е завирала и се е трансформирала в пара.
" Високите температури и високото вътрешно-черепно налягане, породено от парата, са предизвиквали завиране на мозъка и в следствие експлоадиране на черепа ", пишат италианските учени.
Изследователите означават, че по време на изригването доста от жителите на посочените градове са пробвали да намерят избавление от лавата, чиято температура е била в порядъка 200-500 градуса по Целзий, в крайбрежните зони, които обаче са се трансформирали за тях в лобно място.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР