Италиански речник редактира сексистките някои определения за думата жена и

...
Италиански речник редактира сексистките някои определения за думата жена и
Коментари Харесай

Италиански речник премахна обидни думи за жена

Италиански речник редактира " сексистките " някои избрания за думата " жена " и отстрани от листата със синоними думи с негативно отношение като " уличница " и " кучка ". Това се случи след дейна социална, заяви Фондация " Томсън Ройтерс ", представена от.
Десетки обществени персони - от писатели до законодатели, подписаха отворено писмо до онлайн речника " Трекани " през март и настояха за унищожаване на обидните избрания, като акцентираха, че синонимите за думата " мъж " са най-вече позитивни. Мария Беатриче Джованарди, която бе отпред на акция за редактиране на речника, заяви, че от " Трекани " са дали обещание да създадат по-задълбочен обзор на наличието, с цел да подсигуряват, че се демонстрира равноправната роля на дамите в обществото, както и да разказват човешките взаимоотношения с думи, които приобщават ЛГБТ+ общността.
 5 изречения, които карат една жена да наподобява грозна в очите на другите 5 изречения, които карат една жена да наподобява грозна в очите на другите
" Красотата е в очите на гледащия " - тази фраза е безусловно вярна, само че постоянно дамите не помнят за нея. Когато една жена е щастлива и влюбе...
През ноември предходната година Джованарди, която живее във Англия, организира сполучлива акция, подкрепена от десетки хиляди хора, вследствие на която речникът на Оксфорд също редактира определението за жена и отстрани обидни синоними.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР