Италиански журналисти и депутати протестираха срещу на телефонните им обаждания

...
Италиански журналисти и депутати протестираха срещу на телефонните им обаждания
Коментари Харесай

Италиански журналисти на протест. Подслушвали телефоните им по време на разследване

Италиански публицисти и депутати стачкуваха против на телефонните им позвънявания по време на следствие на либийски групи за трафик на мигранти и филантропични избавителни групи, написа БГНЕС. Италианският вестник " Домани " заяви през днешния ден, че измежду диалозите, които разпитващите са слушали преди няколко години, има публицисти от гражданските и католически италиански медии и даже от държавната телевизия РАИI.
Примо Ди Никола, сенатор от популисткото Движение Пет звезди, който е в парламентарната комисия, която следи работата на ПАИ, съобщи, че предлага закон, който да защищава публицистите от подслушване на телефонни диалози с техните източници.
 Бърнабич: Незаконното подслушване на президента е опит за държавен прелом Бърнабич: Незаконното подслушване на президента е опит за държавен прелом
Сръбският министър председател Ана Бърнабич назова противозаконното подслушване на президента Александър Вучич опит за държавен прелом. Според нея в тов...
Разследвания за подслушване на публицисти бяха извършени преди няколко години, когато в този момент към този момент някогашни италиански държавни чиновници със мощ разбиваха дейностите на кораби, спасяващи мигранти в Средиземно море от лодки на трафиканти. Съюзът на публицистите " Национална италианска федерация по пресата " осъди подслушването. Профсъюзът изиска да знае кой го е одобрил и в случай че се откри, че задачата е да се разкрият източниците на публицистите, тогава да се знае, че техните професионални права са били нарушени.
Стотици страници стенограми от телефонни диалози са част от материала на следствието, извършено от прокурорите в Трапани, Сицилия, за дейностите на филантропичните избавителни групи. Предполага се, че тези текстове съдържат имената на източниците и контактите. Досега няма мнения от италианските прокурори, които нормално не приказват за настоящи следствия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР