Италиански боклук беше хванат и на пристанището в Бургас, изпратен

...
Италиански боклук беше хванат и на пристанището в Бургас, изпратен
Коментари Харесай

Италиански боклук изловен на пристанището в Бургас

Италиански отпадък беше заловен и на пристанището в Бургас, изпратен от същата компания, доставила контейнерите във Варна - „ Дентиче панталеоне " със седалище Авелино. Получател на товара е българското комерсиално сдружение „ Блацион " ООД, със седалище в София.

Районната прокуратура в  Бургас проверява нерегламентиран импорт на 20 контейнера с италиански боклуци на пристанище, стопанисвано от „ Български морски флот Порт - Бургас ". Товарът е превозен с транспортен съд на 5 септември 2019 година, като му е бил избран режим краткотрайно депозиране за период до 90 дни. По документи, стоката е била заявена като пластмасови боклуци и каучук.

Днес на пристанище Варна Запад продължава отварянето на контейнерите с отпадък, разследван от варненската прокуратура.

Поискано е подпомагане от италианските управляващи да дават информация за компанията - спедитор „ Дентиче Пантелоне " със седалище в Авелино, заяви наблюдаващият прокурор. Установява се също дали притежателите на компанията - адресат - македонските жители Блаже Христовски и Горан Ангелов, живеят на територията на нашата страна, или ще бъдат търсени със съдействието на Северна Македония. Съдружниците им Ецио Боче и Винченцо Трассари ще бъдат търсени по линия на интернационалното съдействие.

Припомняме, че 25-те контейнера са пристигнали в страната на 9 октомври предходната година с позволение да останат на пристанището 90 дни. След приключването на този период притежателят им не ги потърсил, прокуратурата стартира досъдебно произвеждане и инспекция на наличието на товара. Така излиза наяве, че с изключение на описаните пластмаса и каучук, в тях има облекла, играчки и битови уреди.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР