Италианската прокуратура е разследвала премиера Джузепе Конте и шестима министри

...
Италианската прокуратура е разследвала премиера Джузепе Конте и шестима министри
Коментари Харесай

Разследването срещу италианския премиер заради коронакризата е прекратено

Италианската прокуратура е разследвала премиера Джузепе Конте и шестима министри от държавното управление му поради метода им към справяне с рецесията с ковид, само че е предложила делото да бъде прекъснато, заяви кабинетът на Конте, представен от Ройтерс.

Съдебни източници потвърдиха, че фактически има такова следствие, а мотив за образуването му са били заведени през последните месеци в разнообразни градове правосъдни искове, в това число за непредумишлено ликвидиране, основаване на пандемия и нарушение на политическите права на италианците.

Римската прокуратура е заключила, че обвиняванията са неоснователни и делото следва да бъде прекъснато.

В Италия съществува общоприета процедура, при която прокуратурата изпраща материалите по сходни каузи в профилиран съд, който преглежда искове против премиера и министрите. Този съд на доктрина може да изиска Конте и министрите му да бъдат съдени, само че това е малко евентуално, имайки поради рекомендацията на прокуратурата, отбелязва Ройтерс.

Освен Конте в тази ситуация става дума и за министрите на опазването на здравето Роберто Сперанца, стопанската система Роберто Гуалтиери, вътрешните работи Лучана Ламорджезе, външните работи Луиджи Ди Майо, защитата Лоренцо Гуерини и правораздаването Алфонсо Бонафеде.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР