Италианската полиция е арестувала девет души, заподозрени във фалшифициране на

...
Италианската полиция е арестувала девет души, заподозрени във фалшифициране на
Коментари Харесай

Разбиха група мафиоти, проникнали в здравната система в Калабрия

Италианската полиция е арестувала девет души, обвинени във подправяне на публични здравни контракти в интерес на мафията " Ндрангета “, съобщи Франс прес.

Финансовата полиция в Реджо Калабрия, Южна Италия, твърди, че обвинените също са крали маски и други защитни средства от лекари и медицински сестри по време на пандемията.

" Заподозрените са присвоили в разгара на пандемичната рецесия персонални защитни средства против COVID-19, като даже са ги отнемали от здравния личен състав, включен в незабавната обстановка “, написа полицията в изказване.

Калабрия, където " Ндрангета “ се усеща вкъщи си, от десетилетия се бори против проникването на мафията в своите обществени институции, изключително с прословутата си едва работеща здравна система, където лечебните заведения работят без подобаващ личен състав, съоръжение и съществени услуги.

Обремененият с задължения недодялан здравен бранш продължава да се ръководи от специфични комисари, откакто два пъти е бил разпускан през последното десетилетие поради връзки с " Ндрангета.

Заподозрените, свързани с разнообразни кланове в групата, са упрекнати в навлизане в здравните управляващи, приемане на доходоносни контракти за разчистване на лечебни заведения и канализация. В същото време те дават подправени фактури, с цел да извлекат повече пари от здравните управляващи и принуждават избрани чиновници да предават част от заплатата си на стойност към 250 евро всеки месец, се споделя в изказването.

Обвиненията включват сдружаване с незаконна цел, корупция, измами, изнудване и нелегално ходатайство.

Един от обвинените по случая е финансовият шеф на здравния орган на Реджо Калабрия, а различен е районен консултант, чиято предизборна акция се финансира от някои от обвинените, заяви полицията.

Полицията съобщи, че е сложила още седем души под домакински арест и е иззела активи на стойност 12 милиона евро от пет лица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР