Италианската полиция арестува 40 души във вторник по време на

...
Италианската полиция арестува 40 души във вторник по време на
Коментари Харесай

Наркотрафиканти, работили с китайски брокери са арестувани в Италия

Италианската полиция арестува 40 души във вторник по време на интервенция против калабрийската мафия ндрангета. Заподозрените са упрекнати в трафик на опиати, проведен под прикритието на мрежи от китайски финансови брокери, заяви Ройтерс.

" Днешната акция е основна и демонстрира какъв октопод е ндрангета, която доближава на всички места и има връзки в целия свят ", сподели капитан Анджело Сантори от италианската финансова полиция, представен от Българска телеграфна агенция.

Успешният удар против мафията идва по-малко от месец след интервенция, при която европейската полиция арестува повече от 100 обвинени мафиоти в границите на огромна акция против трафика на опиати и оръжие.

 Над 100 души са задържани в европейско следствие, обвързвано с ндрангета Над 100 души са задържани в европейско следствие, обвързвано с ндрангета

Сантори, който водеше следващото следствие в северния италиански град Болоня, сподели, че полицията е издала 40 заповеди за арест, в това число за четирима албанци и двама китайци, както и ограничаващи заповеди за няколко обвинени членове на калабрийската мафия в седем италиански области.

Разследването, извършено от края на 2019 година до юли 2022 година, е проследило трафик на 1.2 тона кокаин, 450 кг хашиш и 95 кг марихуана, се споделя в изказване италианската финансова полиция.

Мрежата е съумяла да получи колета с опиати от авторитетните южноамерикански картели, в това число бразилския - " Примейро командо да капитал ", както и от колумбийски, перуански, мексикански и боливийски престъпни организации.

" Активна роля е изиграла мрежа от китайски жители посредством така наречен " фей чън " - неофициална система за финансови преводи, посредством която са били изпрани над 5 млн. евро ", означи Сантори.

Според италианската полиция, откакто са получили парите китайските финансови брокери са ги насочили към търговски компании в Китай и Хонконг. От там парите са преведени на медиатори и към южноамериканските наркокартели посредством основани в чужбина сътрудници.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР