Италианската марка Aehra, създадена тази година, показа няколко изображение на

...
Италианската марка Aehra, създадена тази година, показа няколко изображение на
Коментари Харесай

Италианци показаха супер кола на ток

Италианската марка Aehra, основана тази година, сподели няколко изображение на своя първи модел - ултрапремиален електрически кросовер. Засега е известно, че той ще получи акумулатори, които ще му обезпечат пробег от 800 км, а също необятен салон и четири порти, вид „ крила на чайка “.

Такива порти не са оригиналност са актуалните кросоувъри, като те се употребяват при Tesla Model X, да вземем за пример. При модела на Aehra обаче те за първи път са четири на брой. Нестандартното решение е дело на двама някогашни стилисти на Lamborghini - Филипо Перини и Алесандро Сера, които дават отговор за дизайна на моделите на новата марка, написа automedia.investor.bg.



Според основателите на кросоувъра, просторният интериор би трябвало да побере „ четирима играчи от Националната баскетболна асоциация плюс един възрастен на задната седалка “.

Aehra ще получи батерия с потенциал 120 кВт/ч, което ще разреши изминаването на 800 км с едно зареждане. За това оказва помощ и лекият монокок, изработен от въглеродни влакна. Същата структура ще получи и вторият модел на марката – седан, който би трябвало да излезе на пазара през 2025 година



Премиерата на кросоувъра е планувана за октомври тази година, а на седана - за февруари 2023 година Третият модел ще бъде спортна кола с 2+2 места, а Aehra възнамерява първоначално да продава колите си в Съединени американски щати, Европа и Англия. Цените им ще започват от 160 000 $, като на по-късен стадий колите ще стъпят и на пазарите в Близкия изток и Китай.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР