Италианската луксозна група Dolce&Gabbana ще спре да използва естествена кожа

...
Италианската луксозна група Dolce&Gabbana ще спре да използва естествена кожа
Коментари Харесай

Dolce&Gabbana спира използването на естествена кожа в колекциите

Италианската първокласна група Dolce&Gabbana ще спре да употребява естествена кожа във всичките си сбирки от тази година. Това обяви модната марка в взаимно изказване с Асоциацията за правата на животните Humane Society International, предава Ройтерс. 

" Работим за едно по-устойчиво бъдеще, в което потреблението на животинска кожа не може да съществува. Цялата фешън система има значима роля в обществената отговорност, която би трябвало да бъде насърчавана и поощрявана ", съобщи Феделе Узай, началник на отдел " Комуникации и маркетинг " в стилната къща. 

Модната къща има намерение да създава облекла и аксесоари от екокожа, като продължава да работи с шивачи на кожи, с цел да резервира работните места.

В устрема си да привлекат по-младите клиенти, все по-чувствителни към етичните и екологичните проблеми, доста марки към този момент се ангажираха да забранят животинската кожа, в това число Armani, Kering, Prada, Valentino, Versace, Moncler и първокласна платформа за електронна търговия Yoox Net-a-Porter.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР