Италианската крайнодясна лидерка Джорджа Мелони, чиято партия Италиански братя спечели

...
Италианската крайнодясна лидерка Джорджа Мелони, чиято партия Италиански братя спечели
Коментари Харесай

Победителката Джорджа Мелони готви отбранителен щит и за Италия

Италианската крайнодясна лидерка Джорджа Мелони, чиято партия " Италиански братя " завоюва най-вече проценти на изборите в Италия и изведе дясната коалиция до опцията да ръководи страната, съобщи през днешния ден, че ще слага националните ползи преди всичко при справяне с казуса с възходящите енергийни цени, предадоха международните организации и Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Мелони даде обещание това по време на първата си обществена демонстрация след успеха на изборите. Тя направи изказване пред производители и фермери на селскостопанското ревю в Милано, проведено от авторитетното италианско фермерско лоби " Колдирети ".

Изявлението на Мелони пристигна малко, откакто за подкрепяне на семействата и бизнесите, с цел да се оправят с възходящите енергийни цени поради войната на Русия в Украйна. Същевременно Германия отхвърли да поддържа въвеждане на таван на европейско равнище на цената на газа, за което упорстваха Италия и други европейски страни (сред които България - б.р.), отбелязва Асошиейтед прес.

Мелони съобщи през днешния ден, че в случай че нейното държавно управление предприеме сходни на Германия дейности за подкрепяне на семействата и бизнесите, това не би трябвало да се възприема като популизъм, а по-скоро като трезва тактика за отбрана на националните ползи при намирането на общи решения.

Победителката в изборите и най-вероятен министър председател на Италия пбеща, че позицията на Италия ще се промени в тази тенденция в идните месеци, което не значи, че като пази националните си ползи при търсенето на общи решения, то Италия ще има отрицателно отношение към останалите страни, само че значи да имаш позитивно отношение към себе си.

Мелони изрази чувството си, че Италия разрешава да бъде поучавана и направлявана от европейските си сътрудници и от Брюксел и не е третирана като равнопоставена страна на тях, добавя Ройтерс. Тя добави, че това нейно мнение се е затвърдило в този момент. Мелони посочи, че други страни в Европа също слагат своите ползи над тези на Европейски Съюз.

Това може да се пояснява като рецензия към Германия, която подкрепя своите жители, само че не работи на европейско равнище във връзка с цената на газа. Тази тактика на Берлин бе разкритикувана и от италианския министър председател в оставка Марио Драги.

Тези изказвания на Мелони идват в миг, в който италианският енергиен колос " Ени " разгласи, че " Газпром "  . Руската компания разясни, че превозването на газ е прекратено заради регулаторни промени в Австрия, напомня АП.

Джорджа Мелони към този момент сподели, че анексирането от Русия на четири украински области няма никаква юридическа или политическа стойност и демонстрира, че Владимир Путин заплашва европейската сигурност, съобщи Франс прес.

" Декларацията за анексията към Руската Федерация на четири украински области след сходството на референдум, създаден под една яростна военна окупация, няма никаква юридическа или политическа стойност ", се споделя на изказване на Мелони, което организациите цитираха в петък, 30 септември.

" Владимир Путин показва още един път своята неоимпериалистка визия от руско естество, която заплашва сигурността на целия европейски континент ", добавя лидерката на италианската партия " Италиански братя ".

" Това ново нарушаване от страна на Русия на разпоредбите на взаимното битие сред нациите удостоверява нуждата за западните демокрации да бъдат единни и мощно сплотени ", заключава Мелони.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР