Италианската компания за спортна екипировка Errea ще облича отново националните

...
Италианската компания за спортна екипировка Errea ще облича отново националните
Коментари Харесай

Националите с нови екипи

Италианската компания за спортна екипировка Errea ще облича още веднъж националните ни тимове по волейбол след 7 години пауза. През това време ASICS бе снабдител на българската федерация, само че в последния конкурс за възлагането на социална поръчка бе предпочетен съперникът й. Представителите на японската марка апелираха решението, само че в последна сметка след намесата на вицепрезидентът на БФВ Любо Ганев, който е апетитен за непосредствен до тях, жалбата бе оттеглена.

От федерацията обясниха, че главната причина за промяната на доставчика е обвързвана с генералната смяна в политиката на ASICS. Всъщност, известната компания на процедура не се занимава с произвеждане на отборна екипировка от няколко години. Изпълнява единствено самостоятелни поръчки, което оскъпявало нещата и изисквало повече време за доставка. Въпреки това сегашната оферта на представителите е била по-ниска от на конкурентната компания, само че изборът е изработен поради спомагателните благоприятни условия, които на този стадий предлага Errea. Тя е спечелила повече точки във връзка с едно от заданията - направа на дизайнерски екип, в който са сублимирани знаци на българската страна. Досега формалните екипи на националите бяха непроменяемо в три цветови комбинации - чисто бял, чисто зелен и чисто червен с избрани орнаменти. Италианците ще излязат напълно от тази скица без това да бъде за сметка на цветовете от българския трикольор.

Националните тимове за мъже и дами ще дебютират с новите екипи по време на мачовете от Лигата на волейболните народи, които стартират в края на май.

" 24 часа "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР