Италианската футболна федерация обяви официално, че при доиграването на сезона

...
Италианската футболна федерация обяви официално, че при доиграването на сезона
Коментари Харесай

Официално: По пет смени и във футбола в Италия

Италианската футболна федерация разгласи публично, че при доиграването на сезона в Серия " А " тимовете ще имат право да вършат по пет смени на мач. Това е краткотрайно предписание, което към този момент бе въведено в други шампионати, като задачата му е по този начин да се компенсира за нарушеният игрови темп на футболистите, които дълго време почиваха поради пандемията от ковид, и заплахата от съществени травми при внезапното възобновяване на сезона без добра предварителна подготовка.

Новото предписание ще се ползва в Италия по безусловно същия метод, който към този момент е прочут от другите страни, които започнаха доиграването на сезоните в своите шампионати. Отборите ще могат да заменят петима футболисти, само че това би трябвало да стане с три прекъсвания на играта, с цел да няма прекалено много спирания на мача.

Пет смени ще бъдат разрешени и в мачовете от шампионата за Купата на Италия, само че там тимовете ще имат право на в допълнение четвърто спиране на играта, в случай че се стигне до продължения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР