Италианската футболна федерация обмисля да поиска от правителството да направи

...
Италианската футболна федерация обмисля да поиска от правителството да направи
Коментари Харесай

Италия обмисля задължителна ваксинация за футболисти

Италианската футболна федерация обмисля да изиска от държавното управление да направи наложителни ваксини против ковид за играчите от най-високо равнище , оповестява АП.

Италианското държавно управление предприе ограничения против неимунизираните и нов декрет тази седмица направи имунизациите наложителни за правоприлагащите органи, военните и всички учебни чиновници , наред с други. Преди това имунизациите се изискваха единствено за здравни служащи и всеки, който работи в домове за възрастни хора.

Президентът на FIGC Габриеле Гравина сподели, че към този момент е помолил асоциацията на играчите и ръководителите на другите лиги в Италия да насърчат своите членове да се имунизират, само че може да направи още една крачка напред .

" Имаме към 4-5% играчи, които нямат зелен пропуск за ваксина , само че за някои от тях това е, тъй като имат един от тези, които не са приети в нашата страна ", сподели Гравина в четвъртък. " Ще забележим и в случай че излязат числа, които не защищават футбола , ще желаяме от държавното управление ad hoc декрет, като това, което беше направено с учебните чиновници да вземем за пример ".

" Освен всички протоколи, в случай че неимунизирани влязат в същата съблекалня като другите, рискът е доста висок . И не можем да си позволим нов неуспех след всички жертви, които бяха направени. "

Така нареченият Green Pass на Италия съдържа доказателство за имунизация, неотдавнашен негативен тест или преболедуване на COVID-19. С новия декрет държавното управление вкарва засилен Green Pass, който изключва опцията да се покаже негативен тест за влизане на избрани места, в това число футболни игрища, от 6 декември.

С възходящия брой случаи на COVID-19 в Европа и с някои игрища още веднъж затворени за почитатели, Италия се надява, че новите ограничения ще й разрешат да резервира стадионите си на 75% потенциал .

" Съгласен съм с самодейността на държавното управление ", сподели Гравина. " Това е единственият метод да защитим потенциала си от 75%. "
 Италия хвърля
Италия хвърля " супер-пропуск " в битката против COVID-19

На Ботуша стягат мерките
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР