Италианската футболна федерация е готова да прилага най-строги мерки при

...
Италианската футболна федерация е готова да прилага най-строги мерки при
Коментари Харесай

В Серия А ще прилагат най-строги мерки при нарушаване на медицинския протокол

Италианската футболна федерация е подготвена да ползва най-строги ограничения при нарушение на медицинския протокол след подновяването на сезона в Серия " А ". Има предложение даже клубове да бъдат изваждани от шампионата, в случай че не съблюдават ограниченията против COVID-19, оповестяват " Скай Италия ", " Спорт Медиасет " и други медии в страната.

Кривата на инфектираните от COVID-19 в Италия върви надолу с всеки идващ ден. Това даде съображение на управляващите в страната да разхлабят противоепидемиологичните ограничения и да разрешат доиграването на сезона в Серия " А ". Това обаче би трябвало да се случи при строги правила и ясно избран медицински протокол.

За разлика от Бундеслигата, Премиър лийг и Ла Лига, в Серия " А " считат да ползват най-строги ограничения след подновяването на сезона. Най-важната от тях е, когато футболист или различен чиновник в даден клуб даде позитивна проба за ковид. В Италия, когато сходно нещо се случи, въпросният човек ще би трябвало да бъде в наложителна изолираност в продължение на 14 дни, до момента в който в другите страни този интервал е 7 дни. Освен това и съотборниците му ще би трябвало да упражняват в цялостна изолираност в продължение на две седмици. През това време те ще могат да поддържат физическа форма, само че спазвайки обществена отдалеченост, което значи, че няма да има тактически занимания и подготвителни мачове.

На Апенините са мощно обезпокоени, че в случай че се появи даже един инфектиран футболист, може да пламне цялата лига и това да попречи на доиграването на сезона.

В някои клубове стачкуваха против тези правила. Например докторът на Лацио Иво Пулчини съобщи, че не може да разбере за какво едни изцяло здрави хора ще би трябвало да стоят изолирани в продължение на 14 дни.

От Италианската федерация обаче са безапелационни, че този протокол би трябвало да се съблюдава и ще наблюдават изкъсо за това. Все отново от Научния щаб в Италия обявиха, че тези ограничения може да бъдат разхлабени в хода на сезона, според от развиването на пандемията в страната.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР