Италианската Eni е подписала споразумение с либийската държавна компания Noc

...
Италианската Eni е подписала споразумение с либийската държавна компания Noc
Коментари Харесай

Италия подписва с Либия газова сделка за 8 млрд. долара при посещението на Мелони

Италианската " Eni " е подписала съглашение с либийската държавна компания Noc за създаване на две газови залежи край крайбрежията на Либия, написа вестник Il Sole 24 Ore.  Подписването стана част от визитата на италианския министър председател Джорджи Мелони в Либия в събота. Вестникът отбелязва, че съглашението планува началото на добива на газ през 2026 година В този случай газът ще бъде предопределен както за вътрешно ползване в Либия, по този начин и за експорт в Европа. В публикацията се отбелязва, че това е първото сходно огромно съглашение, подписано в Либия от 2000 година насам. Бъдещите вложения в плана се правят оценка на 8 милиарда $, написа вестникът.

Италианската премиерка Джорджа Мелони в събота отпътува за Триполи и упованията бяха именно бъде обявена голяма газова договорка. Целта е да бъдат увеличени енергийните доставки за Европа, макар несигурността и политическия безпорядък в северноафриканската страна, съобщи Ройтерс.

Мелони ще се срещне с Мохамед ал Менфи, началник на тричленния либийски президентски съвет и премиера Абдел Хамид Дбейба, началник на интернационално приетото държавно управление в Триполи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР