Италианската банкова група UniCredit рискува да изгуби няколко милиарда евро,

...
Италианската банкова група UniCredit рискува да изгуби няколко милиарда евро,
Коментари Харесай

UniCredit, Citigroup и Pimco очакват милиарди загуби в Русия

Италианската банкова група UniCredit рискува да изгуби няколко милиарда евро, в случай че съветското й поделение изчезне, оповестява профилираното издание Zonebourse.com.

Това поделение е отпуснало заеми на стойност 7.8 милиарда евро и има експозиция от 4.5 милиарда евро към компании, от които към 5 % са наранени от западните наказания поради съветската инвазия в Украйна.

Втората по величина италианска банка предизвестява в официално съобщение, представено от Агенция Франс Прес, че при "екстремен сюжет " на цялостно обезценяване на дейностите й в Русия и неспособност да заплаща на кредиторите си, загубата може да доближи 7.4 милиарда евро.

Кредитната банка има и експозиция от към 300 милиона евро към деривати на съветски банки. UniCredit обаче дава обещание на вложителите да изплати дивиденти, оповестява Българска телеграфна агенция.

Американската Citigroup към този момент се е отчаяла, че не може да продаде съветския си филиал. Тя беше планувала да продаде подразделението си преди година, само че не може да откри купувачи и се сблъсква с правни спънки. Така че филиалът може да бъде премахнат или продаден при мощно занижена стойност.

Pimco рискува няколко милиарда $ загуби, в случай че Русия разгласи дефолт по дълга си. Калифорнийският управител на активи, благосъстоятелност на Allianz, е с експозиция от 1.1 милиарда $ по кредитни суапови покупко-продажби по съветския дълг. Pimco има и съветски държавни облигации за 1.5 милиарда $.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР