Италианската банка UniCredit е разширила търсенето си за купувач на

...
Италианската банка UniCredit е разширила търсенето си за купувач на
Коментари Харесай

UniCredit търси инвеститори от Китай и Индия за руския си бизнес

Италианската банка UniCredit е разширила търсенето си за покупател на съветския си бизнес отвън локалните вложители, оповестява Reuters, базирайки се на двама души, осведомени с въпроса. Според единия от източниците UniCredit е преговаряла с локални претенденти, само че разширяващите се наказания против Русия са попречили на проектите, което е довело до разширение на търсенето на евентуален покупател в страни като Китай и Индия. Вторият източник е декларирал, че се организират диалози с евентуални вложители, само че не е посочил имена.

Миналия месец основният изпълнителен шеф на UniCredit Андреа Орчел съобщи пред анализатори, че глобите последователно са понижили възможностите за подписване на договорка с съветски покупател и че " прозорецът е станал много дребен ". Италианската банка се насочва към други страни, макар че е допустимо да подписа договорка с Русия, обявиха източниците, които помолиха да не бъдат назовавани заради деликатността на въпроса. През май месец съветският предприемач Владимир Потанин, чиято холдингова компания Interros купи съветското поделение на Societe Generale, съобщи пред съветската организация " Интерфакс ", че е отхвърлил предложение да купи и локалното поделение на UniCredit.

По думите на Орчел досега два пъти UniCredit не съумява да приключи огромни покупко-продажби за понижаване на бизнеса си, защото купувачът в договарянията бива обиден от наказания тъкмо преди подписването на контракта.
Реклама Намаляващ бизнес в Русия
UniCredit е една от европейските банки с най-голяма експозиция към Русия, където е 14-ият по величина заемодател. Председателят на надзорния съвет на ЕЦБ Андреа Енрия изрази вяра, че европейските кредиторите бързо ще се оправят с напъните за излизане от Русия.

През последните няколко месеца Орчел направи замяна (суапове) на активи, като да вземем за пример заем за съветско сдружение със заем от съветска банка за европейски кредитополучател, с цел да понижи експозицията на италианската финансова институция към Русия. Тази седмица той отхвърли опасенията по отношение на Русия, заявявайки, че тя към този момент не е опасност за UniCredit, откакто през първото тримесечие банката е заделила 1.2 милиарда евро за компенсиране на бъдещи загуби.

Макар че UniCredit съобщи, че прави оценка всички благоприятни условия, в това число овакантяване на Русия, Орчел предизвести, че излизането на банката ще отнеме време, като се имат поради отговорностите към личния състав и клиентите и желанието да се резервира цената за акционерите.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Банки и финанси
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР