Италиано-американският автомобилостроител Fiat Chrysler и френският PSA (Peugeot-Citroen) съобщиха, че

...
Италиано-американският автомобилостроител Fiat Chrysler и френският PSA (Peugeot-Citroen) съобщиха, че
Коментари Харесай

Fiat Chrysler и PSA ще се слеят под името Stellantis

Италиано-американският автомобилостроител Fiat Chrysler и френският PSA (Peugeot-Citroen) оповестиха, че компанията, която ще се сътвори при сливането на двата концерна, ще се споделя Stellantis (изписано STELL/NTIS), съобщи Си Ен Би Си.

„ Името черпи ентусиазъм от това ново и амбициозно партньорство сред марки с дълга история и мощна фирмена просвета. Това обединяване ще сътвори един от новите водачи в идната епоха на подвижността, като в същото време с това ще резервира изключителната стойност на съставните му елементи “, се споделя в известието на двете компании.

Новото име ще бъде употребявано единствено на корпоративно равнище. Отделните автомобилни марки на двете компании, измежду които Alfa Romeo, Chrysler, Fiat, Jeep,  Peugeot и Citroen, ще запазят своите лога и имена непроменени.

Fiat Chrysler и PSA чакат да завършват сливането до края на първото тримесечие на идната година, като те ще имат еднакъв дял в бъдещата компания. Тя ще бъде четвъртият по-големина производител на коли в света.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР