Италианката Елена Куртони спечели спускането от Световната купа по ски

...
Италианката Елена Куртони спечели спускането от Световната купа по ски
Коментари Харесай

Елена Куртони изпревари София Годжа и спечели спускането в Санкт Мориц

Италианката Елена Куртони завоюва спускането от Световната купа по ски алпийски дисциплини за дами в швейцарския зимен център Занкт Мориц. Надпреварата се организира при доста тежки атмосферни условия от гъста мъгла и непрестанен снеговалеж, което принуди уредниците да понижат дължината на трасето.

31-годишната Куртони започва с втори номер и финишира за 1:09.40 минути, с цел да стигне до трета победа в кариерата си за Световната купа.

" Днес беше моето съревнование. Щастлива съм от това, което се случи. Много обичам тази писта. Гледам към идващия старт, тъй като всеки е друг ", сподели победителката.

Втора на 29 стотни от секундата остана друга италианка София Годжа, която е олимпийска вицешампионка в дисциплината. Тя получи контузия на ръката по време на спускането и не участва на награждаването, защото беше откарана в болница.

Златната медалистка от Пекин 2022 Корин Сутер от Швейцария се класира трета с пасив от 73 стотни.

" Много мъчно съревнование. Ако някой ми беше споделил, че ще бъда на подиума нямаше да допускам. В първата част видимостта беше по-добра, само че по-късно съвсем нищо не се виждаше ", съобщи Сутер след спускането.

Звездата на американските ски и четирикратната носителка на Големия бистър глобус Микаела Шифрин приключи шеста, на 1.23 секунда след победителката.

В генералното класиране за Световната купа води В класирането за Световната купа води Шифрин с 425 точки, пред Уенди Холденер (Швейцария) с 366 и Петра Влъхова (Словакия) с 340 точки.

В подреждането за дребния бистър глобус в спускането след три старта води София Годжа с 280 точки, пред Сутер с 200 и Куртони със 154 точки.

Утре в швейцарския зимен център следва ново втурване, а в неделя е очакван супергигантски слалом за дами.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР