Италианецът Франческо Баная спечели Гран При на Нидерландия, след като

...
Италианецът Франческо Баная спечели Гран При на Нидерландия, след като
Коментари Харесай

Баная триумфира в Гран При на Нидерландия

Италианецът Франческо Баная завоюва Гран При на Нидерландия, откакто водачът в генералното класиране Фабио Куартараро отпадна от изпълнено с произшествия съревнование по-късно, което окачестви като „ новобранска неточност “ .
Франческо Баная (д).
Действащият международен първенец от Франция падна два пъти, до момента в който Баная се опази от проблеми, с цел да завоюва своята трета победа за сезона и цялостен комплект точки, откакто не съумя да финишира в предходните два старта . „ Толкова съм благополучен след две сложни надпревари “, сподели италианецът. Денят бе превъзходен за Италия, откакто Марко Бедзеки с Дукати стана втори, до момента в който испанският играч Маверик Винялес оформи подиума в 11-тия старт за сезона в MotoGP.

Куартараро влиза в лятната отмора с задатък от 21 точки пред Алейш Еспаргаро, който бе четвърти в днешното съревнование. Французинът падна на петия завой, по-късно на 13-та обиколка от 26 пред въодушевената аудитория в Нидерландия. Дори поради бързото си изправяне на крайници, той трябваше да се отдръпна след втория случай. Световният първенец бе изпреварен след неприятно начало от водача на Априлия Еспаргаро. В опит да си върне второто място, Куартараро загуби надзор върху своята Ямаха и се озова на последно място.

Но няколко обиколки по-късно, надпреварата за французина завърши след акробатичен случай . „ Направих новобранска неточност “, сподели Куартараро, и незабавно след края на надпреварата е извини за Еспаргаро за това, че го извади от пистата в петата обиколка. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР