Италианецът Джорджо Марчиано спечели първото място в международния турнир на

...
Италианецът Джорджо Марчиано спечели първото място в международния турнир на
Коментари Харесай

Джорджо Марчиано спечели първото място в международния турнир на сабя Аспарухов меч

Италианецът Джорджо Марчиано завоюва първото място в интернационалния шампионат на сабя " Аспарухов меч ", годен за Световната купа за младежи до 20 години в Пловдив. На финала в комплекс С.И.Л.А. той победи германеца Щефан Фридхайм с 15:6. Третото място разделиха Лука Фиорето и Пиетро Торе от Италия.

От българите най-добре се показа 17-годишният Тодор Стойчев, който приключи 26-ти от 107 сабльори от 23 страни В групите носителят на Европейската купа за кадети за предходната година записа четири победи и две загуби. В елиминациите, в мача за влизане измежду най-хубавите 32-ма, Стойчев в профил с 15:10 Пажибек Генибаев от Узбекистан, само че в дуела за място измежду първите 16 отстъпи с 6:15 на Лука Фиорето от Италия. На 31-ва позиция приключи Галин Генов, който взе участие в първо интернационално съревнование от 10 месеца. Стефан Рохас остана на 47 място, Димитър Райкин е 74-ти, Георги Златаров - 91-ви, а Ивайло Александров - 94-ти. Българските сабльори се показаха доста добре и направиха генерална подготовка за европейското състезание за младежи и кадети, което ще се организира от 22 до 26 февруари в Пореч (Хърватия).

Утре шампионатът продължава с дуелите при дамите до 20 години, където огромната вяра за орден на България е обвързван с носителката на комплексната Световна купа на сабя за дами до 20 години за 2019 година Йоана Илиева. Надпреварата, проведена от Българска федерация по фехтовка, Министерство на младежта и спорта и Български състезателен тотализатор, започва в 9:30 часа.
 Златни медали за българите на шампионата
Златни медали за българите на шампионата " Сабята на Етрополски "

Нашите момчета победиха в отборния край мощния отбор на Унгария
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР