Историята показва, че развитието на техниката получава най-голям тласък по

...
Историята показва, че развитието на техниката получава най-голям тласък по
Коментари Харесай

Ислямистки тунинг

Историята демонстрира, че развиването на техниката получава максимален подтик по време на войни. Хората стават извънредно изобретателни, когато им се постанова да унищожават себеподобни - даже да не разполагат с задоволително средства и материална база. Когато няма от кое място да бъдат набавени високотехнологични материали, и елементарният бетон се трансформира в ризница, а реактивната система за залпов огън намира място в легена на самосвал. Ако не вярвате, единствено вижте тези творения на ислямистката инженерна мисъл.



Това пленено Humvee е усъвършенствано с спомагателна ризница и жалузи на радиатора. Отгоре е инсталирана самоделна турелна установка с картечница "Калашников ", от която даже не е свалена двуногата. Предвиден е даже заслон, който да пази от парещото слънце в пустинята.



Екипажът на това инженерно знамение е предпазен от... бетон. Циментовата ризница е изпълнила предназначението си, само че металната кабина е отнесена от гърмеж. Личи обаче рационалният метод в монтажа на стоманените плочи под ъгъл. Така патроните би трябвало да пробиват по-дебел пласт, а и шансът за рикошет нараства.



Това страшилище с шаси от КрАЗ-260 е снабдено с рога, предопределени за разрушение на трудности. Отгоре има картечно гнездо, а в задната част се возят бойците. Както проличава от дупките от патрони обаче, типът е по-страшен от наличието.



Друга вариация на металните ислямистки динозаври. Челната ризница е инсталирана под ъгъл, а металната решетка затруднява прикрепянето на експлозиви и дестабилизира траекторията на летящите към стъклото патрони. Отзад има поделение за бойци и голям брой амбразури за повече компактност на огъня.



Металните тръби също могат да служат като ризница. Задната част на каросерията е открита, а предницата има клиновидна форма, с цел да може камионът да си пробива път по барикадирани улици. По-неподходящо място за фаровете обаче едва ли може да се измисли.



Този шедьовър на находчивостта съставлява лек камион Hyundai, въоръжен със 122-милиметрова реактивна система за залпов огън 9К51 "Град ". Отстрани машината наподобява като елементарен самосвал, само че хидравличният повдигач на легена служи за ориентиране. Прицелният огън обаче не е лесна работа. Автомобилът би трябвало да спре в нужната посока.



Този сухопътен катер в действителност съставлява кола-бомба въз основата на американски пикап. Водачът е предпазен с всички налични средства - стоманени плоскости, половин бронирано предно стъкло и врата от Humvee.



Олекотен вид за тези, които не желаят да се лишават от удоволствието да карат. Доколко защищават листовете ламарина е различен въпрос.



Подръчните средства не омаловажават забавната структура. Отвън на вратата има решетка, под нея - клиновиден ръб, а зад него - пълен железен лист. За неприятен шанс на ислямистите този бронетранспортьор остава на бойното поле по напълно прозаична причина - затъване в пясъка.



Още една разновидност на тематика преработка. Оцелелият купол на танк Т-55 е инсталиран на самосвал. Проблемът с прицелването остава, само че най-малко тази машина обстрелва на дълги дистанции.



Ислямистите също си падат по модерните технологии. "Шам-1 " е комбинация първичен бронетранспортьор и PlayStation. Водачът и картечарят се ориентират по облика от камери, защото прозорци липсват, а за изработката са употребявани даже водопроводни фитинги.



Венец на ислямистката инженерна мисъл и идеален транспорт към обещаните в Рая девици обаче си остава този обшит с ръждив метал кариерен самосвал Komatsu HD325. Разходът на гориво е грамаден, само че го компенсират психологическият резултат от офанзивата с сходна камара и опцията да бъде разрушено всяко барикада. Единственият минус на структурата са размерите, които я сервират на тепсия пред авиацията и танковете на врага.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР