Историците непрекъснато откриват нови и понякога доста фрапиращи неща за

...
Историците непрекъснато откриват нови и понякога доста фрапиращи неща за
Коментари Харесай

7 исторически факта, които ще ви изумят

Историците непрестанно откриват нови и от време на време много фрапиращи неща за предишното. Някои от най-известните исторически персони имат извънредно забавни биографии, които не престават да се обогатяват и до през днешния ден. Знаете ли да вземем за пример, че същинското име на Мартин Лутер Кинг е Майкъл? Ето и още няколко забавни обстоятелства, които ще ви шокират.
1. Олимпийските игри са давали награди за изкуство
От 1912 до 1948 година Олимпийските игри организират надпревари по изкуства: литература, архитектура, статуя, живопис и музика. Имайте поради, че всичко е трябвало да бъде с олимпийска тема, с цел да се отдаде респект на античните гърци.
2. Наполеон Бонапарт един път е бил атакуван от зайчета
Наполеон сигурно е имал дълъг лист от врагове, само че бихте ли помислили, че този лист ще включва зайчета? След като императорът предиздвикал хората си да съберат към 3000 зайци за лов, животните ги нападнали. Честно казано, цялата обстановка наподобява като самоотбрана от страна на зайчетата.
3. Президентът Джералд Форд е работил като модел
Дори най-големите мъже и дами в историята би трябвало да стартират все от някъде. Поне съществува един човек, който може да потвърди, че фантазиите се сбъдват, трансформирайки се от модел в Президент на Съединени американски щати. Джералд Форд е театралничил за редица списания и фешън акции, като даже има корица за Cosmopolitan.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР