Историите на хора, които с лека ръка заклеймяваме като различни,

...
Историите на хора, които с лека ръка заклеймяваме като различни,
Коментари Харесай

Челси Уернър, моделът със синдром на Даун

Историите на хора, които с лека ръка жигосваме като разнообразни, а те ни потвърждават, че са доста по-силни от нас, " елементарните ", постоянно съумяват да ни развълнуват. Такава е и тази на Челси Уернър - модел и професионален състезател, момиче със синдром на Даун.

Генетичната особеност, обвързвана с още една спомагателна 21-а хромозома, звучи като една от най-страшните диагнози, които можем да чуем, когато чакаме дете. Но в последните години виждаме от ден на ден образци за хора, които макар нея съумяват да живеят същински пълноценно.

Челси Уернър стартира да се занимава с гимнастика от дребна. Благодарение на отдадеността си и на своя треньор и на инат на изказванията на лекарите, че има слаб мускулен тонус, тя става четири пъти народен и два пъти международен първенец. 

Чрез спортните си занимания и триумфи тя не само добива убеденост във опциите си, само че и съумява да обиколи доста места по света. Учи се и на дисциплинираност, и на усилена работа. А тези умения й оказват помощ и в идващото предизвикателство, с което се захваща - модата.

Началото не е елементарно, тъй като редица организации отхвърлят да й създадат картотека поради синдрома на Даун - споделят й, че няма търсене на сходни лица. В последна сметка подписва с агенцията WeSpeak, която има за цел да наложи точно хора като нея на пазара.

Така Челси получава опцията да снима редица рекламни акции за фешън марки, измежду които даже H&M и L`Oreal. Появява се и на корицата на Teen Vogue. Тя е щастлива най-много поради опцията да показва хората със синдром на Даун и да способства за разнообразието в стилния бизнес, предава Diply.

Въпреки че уговорките за фотосесии стават от ден на ден, Уернър не изоставя и спорта, който й е дал толкоз доста. А с профилите си в обществените мрежи тя желае да вдъхне убеденост на всички като нея, че няма невъзможни неща и човек в действителност е толкоз огромен, колкото са огромни фантазиите му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР