Историческите драми, базирани на истински събития, често получават обратна връзка

...
Историческите драми, базирани на истински събития, често получават обратна връзка
Коментари Харесай

Робърт Де Ниро защити Ирландецът

Историческите драми, основани на същински събития, постоянно получават противоположна връзка във връзка с точността на сюжета, само че „ Ирландецът “ на Мартин Скорсезе е специфичен случай.

Сценарият на Стивън Заилиан е основан на книгата „ Чух, че рисувате къщи “, в която създателят Чарлз Бранд интервюира някогашния мафиот Франк Шийран по отношение на присъединяване му в изгубването на Джими Хофа.

Шийран, изигран от Робърт Де Ниро във кино лентата на Скорсезе, твърди, че е умъртвил Хофа, като го е прострелял два пъти в задната част на главата, до момента в който е бил в къща в северозападен Детройт. Както членове на ФБР, по този начин и проверяващи кореспонденти по случая Хофа отхвърлиха изказванието на Шийран, което накара някои да се съмняват в истинността на „ Ирландецът “, предава Indiewire.com.

В същия ден Netflix пусна „ Ирландецът “ в определени салони (1 ноември), The Daily Beast разгласява изявление със следователя на Хофа Дан Молдеа, който споделя, че се е сблъсквал с Де Ниро персонално на събитие във Вашингтон и е предизвестил артиста да не вършат „ Ирландецът “, тъй като историята на Шийран не е вярна.

В действителния живот тялото на Хофа в никакъв случай не е намерено и кръвта му не е открита в къщата, където Шийран споделя, че го е прострелял. По време на неотдавнашно изявление с изпълнителния редактор на IndieWire Ерик Кон, Де Ниро се обърна към обвиняването на Молдеа и изрази противоречие, че „ Ирландецът “ изобразява неистинна история.

„ Дан е почитан публицист! Ние не споделяме, че описваме действителната история, а споделяме нашата история.

Повярвах.

Знам едно - знам всички неща, които Франк сподели, описанията на местата, на които е бил, методът, по който е приказвал, всичко е същинско.

Начинът, по който разказва случилото се с Хофа, е доста правдоподобно за мен. Обичам да чуя какво в действителност му се е случило “, споделя Де Ниро.

Повече информация: https://www.indiewire.com

Снимка: Newsweek
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР