Исторически затвор в северозападния германски град Фюрстенау отново отвори врати,

...
Исторически затвор в северозападния германски град Фюрстенау отново отвори врати,
Коментари Харесай

Автентична нощувка: Бивш германски затвор се превърна в хотел

Исторически затвор в северозападния немски град Фюрстенау още веднъж отвори порти, този път като хотел, оповестява „ Фокус” като цитира районният вестник Die Kreistzeitung.

Отбелязва се, че броят на искащите да спят зад решетки и в затворнически униформи е голям, а сред тях има даже и преди малко венчани брачни двойки.
Снимка: Die Kreiszeitung - Screenshot
„ Леглата в килиите са с размери 90 на 200 см и оферират високо равнище на комфорт”, твърди Вернер Прайс, ръководител на Археологическото общество в града, което е помогнало за реновирането на някогашния затвор.

При регистрация на рецепцията посетителите получават гащеризони на черно-бели райета, с цел да бъде прекарването им допустимо най-автентично. Въпреки че не са наложително облекло, мнозина посетители ги поставят.
След 100 години: Кораб, затънал до Ниагарския водопад, потегли по течението Канадските управляващи следят бъдещото придвижване на плавателния съд
Затворът в градчето, ситуирано покрай Хамбург, е издигнат през 1720 година Някога в него са изтърпявали наказванията си голям брой наказани за разнообразни закононарушения.

„ Шест килии са превърнати в стаи за посетители, а другите две са оставени в първичното си положение, както беше преди, като характерна туристическа атракция”, изяснява Прайс.
Снимка: Die Kreiszeitung - Screenshot
Цената за нощувка е 45 евро, само че в случай че решите да останете по-дълго, спада до 37 евро на вечер.

Хотелът във Фюрстенау не е уникален. Подобни има във Англия, Швеция, Турция, Съединени американски щати, Австралия, Нидерландия и Словения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР