iStock Световната здравна организация (СЗО) публикува клинични препоръки за лечение на

...
iStock
Световната здравна организация (СЗО) публикува клинични препоръки за лечение на
Коментари Харесай

СЗО публикува нови клинични препоръки за лечение на COVID-19

 iStock Световната здравна организация (СЗО) разгласява клинични рекомендации за лекуване на пациенти с COVID-19, в това число и за случаи, при които признаците не изчезват след възобновяване, заяви Ройтерс.

Сред рекомендациите е и потребление на ниски дози антикоагуланти за попречване на формиране на тромби. " Другите нови рекомендации към пациентите с COVID-19, които се лекуват вкъщи, са да употребяват пулсов оксиметър, който мери равнищата на О2 в кръвта, с цел да може да се дефинира дали положението на пациента вкъщи се утежнява и се нуждае от болнично лекуване ", сподели говорителката на СЗО Маргарет Харис на брифинг в Женева.

СЗО поучава лекарите да слагат пациентите, легнали по стомах, с цел да се улесни дишането им.

" Освен това предлагаме потреблението на ниски дози антикоагуланти, с цел да се избегне образуването на тромби в кръвоносните съдове. Препоръчваме дребни дози, тъй като по-високите могат да доведат до други проблеми ", сподели Харис.

Тя добави, че воденият от СЗО екип самостоятелни специалисти, които са в централния китайски град Ухан, записал първите случаи на инфекцията при хора през декември 2019 година, след два дни би трябвало да излязат от карантина и да стартират работата си с китайските откриватели върху произхода на ковид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР