iStock Постоянна мярка за неотклонение задържане под стража постанови на днешното

...
iStock
Постоянна мярка за неотклонение задържане под стража постанови на днешното
Коментари Харесай

Оставиха в ареста бившия полицай, ограбил банка в Дупница

 iStock Постоянна мярка за неотклонение " задържане под стража " постанови на днешното си съвещание Окръжният съд в Кюстендил във връзка с 40-годишния Крум Йорданов, упрекнат в банков обир за близо 54 хиляди лв..

Грабежът беше осъществен на 17 юни, малко след 14.00 чака от банков офис в центъра на Дупница. Мъжът беше заключен от касиерката в касовото помещение, само че след пукотевица с персоналния си револвер, съумя да се измъкне и избяга. Час и половина по-късно беше арестуван.

Крум Йорданов е 40-годишен, неосъждан, психолог по обучение. Живее на фамилни начала с жена, от която има две малолетни деца, стана ясно на днешното съвещание. Йордан е работил 19 години в системата на Министерство на вътрешните работи, по неофициална информация - към КАТ-София.

" Беше импулсивно и неуместно деяние. Изпаднал съм в извънредно затруднено състояние, което не поисквам и на най-големия си зложелател. Не помня доста от случилото се, не зная къде съм хвърлил револвера. Показах на служителите на реда къде съм оставил парите. Действията бяха изцяло неосъзнати. Нямах даже ръкавици на ръцете, употребих личното си оръжие. Не съм мислил изобщо за следствията. Две-три години съм на медикаменти, имам тежки заеми, жена ми - също. Ако остана под домакински арест, най-малко ще мога да виждам децата, до момента в който жена ми върви на работа, тъй като нямаме една стотинка ", сподели пред съда Йорданов.

Предвид обаче високата социална заплаха и дързостта, с което е осъществено закононарушението, съдът постанови непрекъснатото задържане на Йорданов под стража. Решението на съда може да се апелира и стачкува в тридневен период пред САС.

Според Наказателен кодекс, плануваното наказване за това закононарушение е от 5 до 15 години отнемане от независимост. Съдът би могъл да наложи и наказване за конфискация на до една втора от имуществото на причинителя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР