iStock Пловдивският апелативен съд остави в сила взетата от Окръжен съд

...
iStock
Пловдивският апелативен съд остави в сила взетата от Окръжен съд
Коментари Харесай

Лоша новина за Черната вдовица

 iStock Пловдивският апелативен съд остави в действие взетата от Окръжен съд мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на мъж и жена, упрекнати в пране на пари.

Бойка Янушева (известна още като Черната вдовица, защото е погребала двама съпрузи) и Слейман Хамед, който е с двойно поданство /българско и ливанско/, са упрекнати за това, че през 2021 година в Пловдив, откакто са се сговорили авансово, са правили финансови интервенции с имущество, за което са знаели, че е добито посредством закононарушение или друго публично рисково действие. Двамата са направили изпиране на пари посредством 17 банкови превода за общо към 0.5 милиона евро. Други 90 превода не са осъществени, поради блокиране на сметката.

Апелативните магистрати одобряват, че от събраните досега доказателства и разпитите на 22 очевидци може се направи обосновано съмнение, че Бойка Янушева и Слейман Хамед са направили закононарушението, за което са привлечени като обвинени.

Съдът реши, че към сегашния миг при мярка, друга от " задържане под стража “, съществува заплаха обвинените Бойка Янушева и Слейман Хамед да се укрият, както и да извършат закононарушение. За Бойка Янушева този риск се извежда от предходни нейни осъждания, а за съучастникът й от честите му пътувания до Ливан, където би могъл да се укрие, защото има двойно поданство.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно. Съдебното съвещание се организира посредством видеоконферентна връзка сред ареста, където се намираха обвинените и съда, където бяха правосъдният състав и бранителите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР