iStock Американец от щата Алабама, който през Втората световна война ремонтирал

...
iStock
Американец от щата Алабама, който през Втората световна война ремонтирал
Коментари Харесай

104-годишен мъж пребори COVID-19 и отпразнува рожден ден

 iStock Американец от щата Алабама, който през Втората международна война ремонтирал изумени при сраженията влакове във Франция, прекара COVID-19 и се възвърне в точния момент, с цел да посрещне 104-ия си рожден ден в четвъртък, заяви Асошиейтед прес.

Мейджър Утън бил физически отпаднал и леко зашеметен след инфекцията, само че наподобява се възвръща, сподели внучката му Холи Утън Макдоналд.

" Благодарна съм, че съумяха да се погрижат за него бързо и беше подложен на тест. Удивително е, че 104-годишен човек претърпя ковид ", сподели тя.

От болница " Мадисън " разпространиха видеозапис на Утън с маска на лицето, който маха с ръка, до момента в който медицински чиновници му пеят ария за рождения ден във вторник, два дни преди празника му. Тогава той напусна болничното заведение на количка, украсена с балони.

Внучката разясни, че дядо ѝ дал позитивен тест за COVID-19 на 23 ноември, откакто майка ѝ, неговата щерка, се разболяла. Възрастният мъж бил лекуван с неотдавна утвърдената терапия с моноклонални антитела, само че се почувствал отпаднал и бил признат в болница преди Деня на благодарността.

" Не знам дали това лекарство стартира да работи, само че в границите на 24 часа той се почувства по-добре ", показа внучката. Нивата на О2 в кръвта към този момент са в правила и белите дробове са чисти.

През пролетта ветеранът имал съществени проблеми със сърцето, само че се възстановил.

Утън, който е футболен почитател, получил поздравления по телефона от треньора на тима на Алабама и той бил на седмото небе от благополучие, споделя Макдоналд. В чест на дядо ѝ локална компания окачила билборд с логото на тима, торта, свещички и патриотична шапка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР