Истинското предизвикателство пред многостранната дипломация са изкушенията от едностранни действия,

...
Истинското предизвикателство пред многостранната дипломация са изкушенията от едностранни действия,
Коментари Харесай

Румен Радев: Западните Балкани продължават да са във фокуса на външната ни политика

Истинското предизвикателство пред многостранната дипломация са изкушенията от едностранни дейности, от които произтичат опасности за сигурността. Западните Балкани не престават да бъдат във фокуса на българската външна политика
Това сподели президентът по време на обичайния банкет за ръководителите на дипломатическите задачи у нас.

" България е предсказуем и благонадежден сътрудник. България води политика за непоклатимост и сигурност. Политика за одобряване на разговора и съдействието. ",, сподели президента пред дипломатите.

Като главен приоритет на българската външна политика президентът открои усилването на градивния глас на България в Европейския съюз за одобряване на единството, превъзмогване на разликите, търсене на рационални пътища за решение на общите провокации. По думите му, с цел да преодолеем вътрешните за съюза разлики са нужни освен стратегии за обществено и икономическо доближаване, а и доближаване в образованието, научните проучвания, които са поръчител за стопански разцвет.

Пред дипломатите президентът посочи и интензивния стратегически разговор на България със Съединени американски щати, издигането на равнището на партньорство с Китай, ползотворните връзки с Русия в редица области и интензифицирането на българо-японските връзки, както и връзките с останалите райони – Латинска Америка, Близкия Изток, Северна Африка, Индия и Централна Азия. Няма страна, в която да няма наши сънародници и ви благодаря и по тази причина, че откликвате и помагате на всички наши начинания с вицепрезидента госпожа Йотова, да оказваме помощ нашите сънародницжи зад граница по-добре да отстояват своите обществени, просветителни права, да резервират своята национална еднаквост, обичаи и език, акцентира още пред дипломатическите представители Румен Радев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР