Истинското европейско обединение е изградено на основата на споделени културни

...
Истинското европейско обединение е изградено на основата на споделени културни
Коментари Харесай

65 години България в ЮНЕСКО, генералният директор на Организацията поздрави страната ни

Истинското европейско обединяване е построено на основата на споделени културни полезности, а не финансови средства. Това съобщи президентът Румен Радев във видеоконферентен диалог с генералния шеф на Организацията за обучение, просвета и просвета на Организация на обединените нации (ЮНЕСКО) Одри Азуле, който се организира във връзка 65-годишнината от присъединението на България към Организацията, оповестиха от президентския прессекретариат. В диалога взе участие и министърът на културата в служебния кабинет проф. Велислав Минеков.

България цени високо напъните на Одри Азуле за реформиране на ЮНЕСКО, за цифровизация на част от културно-историческото завещание и за отваряне на Организацията към младежите, акцентира Румен Радев. Държавният глава открои дейното присъединяване на България в плановете на Организацията за запазване на културно-историческото завещание в страната ни и за задачата на ЮНЕСКО по света. Програмите за ЮНЕСКО дават опция за доста млади българи да опознаят по-добре своето минало, културните обичаи и завещание на своя народ, уточни президентът.

Перспективите за задълбочаване на отличното партньорство сред България и ЮНЕСКО в региона на образованието, науката и културата, също са били разисквани по време на срещата. Сред тематиките на диалога са били и достиженията и опита на страната ни в разкриването и опазването на исторически и културни находки в региона на подводната археология.

Румен Радев изрази и поддръжката на България за втори мандат на Одри Азуле като общоприет шеф на ЮНЕСКО.

В особено видеопослание генералният шеф Одри Азуле насочи приветствие към България във връзка 65-годишнината от присъединението на страната ни към ЮНЕСКО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР