Истинският музикален фен може да разпознае и най-фините нотки, изсвирени

...
Истинският музикален фен може да разпознае и най-фините нотки, изсвирени
Коментари Харесай

Мястото в София, където можете да чуете тонколони за 138 990 лева

Истинският музикален почитател може да разпознае и най-фините нотки, изсвирени от всеки обособен инструмент в една комбинация. Ако няма шанса да слуша онлайн някой обичан реализатор, за цялостното потапяне в звученето би трябвало да разчита на техниката. А какъв брой разочароващо би било, в случай че точно тя " провали " чувството поради неспособност да възпроизведе цялостното звучене.

Точно това неприятно чувство у хората, умеещи да се любуват на музиката, съумяват да отстраняват от датския водач Bang & Olufsen, като към този момент 90 години компанията се стреми да предложи освен най-високото качество в аудио и видео техниката, само че и един от най-разпознаваемите и изчистени дизайни на продуктите.
 Снимка 432055
Източник:

В родната Дания компанията е възприемана като национална горделивост, а всеки локален може да опише историята ѝ. От доста десетилетия насам обаче марката надалеч не е позната единствено на скандинавските пазари, а също по този начин и на потребителите в Европа, Северна и Южна Америка, Близкия Изток и Азия.

У нас Bang & Olufsen също имат своите фенове освен в региона на домашната видео и аудио техника, само че и при аудио кар системите, слушалките и портативните музикални колонки. Марката за първи път отваря собствен магазин в България към 2000 година, само че се изтегля при започване на 2012 година. От 2015 година има ново посланичество у нас, а огромна част от продуктите, които предлага, могат да бъдат видени в новия ѝ шоурум в дилърството на BMW и Mini M Car в София - M Car Sofia.

Качество с 90-годишна история

Bang & Olufsen води началото си от дребното датско градче Щуер. Там преди 94 години двамата инженери Питър Бенг и Свенд Олуфсен вършат опити на таванското помещение на къщата, където живее единият от тях.

" В аудиобранша що се отнася до битова електроника, това е компанията, която е учредена най-отдавна като се изключи Sony и след нея е единствената с такава дълга история, работеща и през днешния ден ", споделя Надя Кирова, която е управител на Bang & Olufsen в България.
 Снимка 432050
Източник:

На това таванско помещение двамата основават първото радио, което може да бъде включено непосредствено в електрическата мрежа, без да се употребяват акумулатори. Това е появилият се през 1927 година B&O Eliminator, който е униклен за това време, тъй като тогава са се употребили радиа с акумулатори, били са нужни стабилизатори и цялата система е била много по-сложна. Малко по-късно през същата година наоколо до къщата отваря и първият цех на компанията, който работи и през днешния ден.

" Това е първият комерсиален артикул, който основават. От там те вземат решение да се придържат към философия, обвързвана с това да облекат технологиите и новите артикули в прелестен външен тип и да подсигуряват положително качество ", добавя Кирова.

През първата половина на предишния век, както за цяла Европа, по този начин и за Bang & Olufsen следват тежки години. По време на окупацията на Дания и бомбардировките над страната огромна част от заводите на компанията са разрушени съвсем до основи. През 1947 година те стартират да действат още веднъж и малко по малко марката става известна освен в Скандинавието, само че и в цяла Европа.
 Снимка 432045
Източник:

Bang & Olufsen през днешния ден

Към днешна дата с изключение на обичайните за компанията скандинавски пазари най-сериозно наличие тя има във Англия и Германия. Извън тях с изключение на на Стария континент марката е показана още в Северна Америка, Латинска Америка, Африка, Близкия Изток, Азия.

" Компанията има два останали завода в Дания от общо шест. Също по този начин има подобен за съставни елементи и аварийни елементи в Чехия и заводи за асамблиране в Китай, където по-масовите серии артикули се сглобяват ", коментира Надя Кирова.

За производството на продуктите си Bang & Olufsen употребяват три съществени детайла - алуминий, дърво и текстил. Първият от тях е доста присъщ за продуктите на компанията.
 Снимка 432054
Източник:

" Bang & Olufsen прави изключителни нововъведения в региона на алуминия, в преработката му и в превръщането му в материал, който да е добър в акустично отношение. Предимството му е, че той е лек като метал и в това време може да бъде модифициран, тъй като е много еластичен. От него могат да се изваят форми, каквито дизайнерите желаят. Иновацията е в това, че допреди всички артикули са правени от дърво, а то е много по-тежко, по-трудно се вършат комплицирани дизайни от него като материал, а обработката е доста по-сложна ", разкрива Надя Кирова.

Освен аудио и видео техника, както и слушалки и портативни музикални колонки, Bang & Olufsen е разпознаваема на пазара на аудио кар системи. Датската марка навлиза през 2000 година в този сегмент, като предлага артикули за първокласни марки коли. Първият им сътрудник е Audi, а по-късно идват Aston Martin, BMW и Mercedes.
 Снимка 432051
Източник:

Новатори

През всички повече от 9 десетилетия история Bang & Olufsen се стремят да изпреварват новостите и да основават артикули, които имат по-дълъг живот от съперниците им на пазара.

" Компанията е измежду първите, въвели едно дистанционно управление за всички свои устройства. В края на 80-те и началото на 90-те години в западния свят към този момент множеството устройства - тв приемници, касетофони и така нататък, се ръководят с дистанционно управление. Тъй като техният брой става все по-голям, от Bang & Olufsen вземат решение да основат едно устройство, с което да ръководят всичките си артикули на едно място ", разкрива Кирова.
 Наследникът на първото отдалечено, ръководещо всички устройства вкъщи
Източник:

Наследникът на първото отдалечено, ръководещо всички устройства вкъщи

" Също по този начин през 90-те години датският производител вкарва първата мрежа от артикули, които могат да бъдат ситуирани в разнообразни пространства и да са свързани между тях посредством кабелна връзка. Това разрешава прекачване на аудиозвук и на видеокартина в другите стаи на дома ", добавя тя.

Освен с новаторския си метод датската компания съумява да си завоюва име и като един от производителите със запаметяващ се дизайн на продуктите. Доказателство за достиженията ѝ в тази посока е непрекъснатата галерия на нейни артикули в Музея за съвременно изкуство в Ню Йорк.

Най-мощната тонколона за дома, която коства 138 990 лв.

В новия шоурум на Bang & Olufsen могат да бъдат видени едни от най-емблематичните артикули на марката. Това, което не би трябвало да се изпуска, са тонколоните Beolab 90, която е основана за 90-годишнината на компанията. Зад това име стоят първите цифрови тонколони в света с 8200 вата мощ. Също по този начин това е и един от най-скъпите артикули в каталога на марката. Цената на една тонколона Beolab 90 е 138 990 лв..
 Beolab 90
Източник:

Beolab 90

" Любопитното при модела е, че има 3 съществени типа настройки, по които може да звучи тонколоната. Може да звучи като чисто стерео в съответна точка, а има и по-широкоотворена бленда, която е подобаваща за слушане от група от 4-5 индивида. Третата конфигурация е тон, който се популяризира на 360 градуса и звучи еднообразно на всички места, без значение в коя точка на помещението се намира ", разкрива Надя Кирова и добавя, че от този модел тонколони има продадени и на българския пазар.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР