Истинските държавници усещат духа на времето, разбират болките и надеждите

...
Истинските държавници усещат духа на времето, разбират болките и надеждите
Коментари Харесай

Вигенин: Когато беше най-тъмно, президентството светеше като фар

Истинските държавници усещат духа на времето, схващат болките и очакванията на своя народ и не се двоумят да работят уверено, когато би трябвало да защитят бъдещето на родината си. Това съобщи в речта си заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин след полагането на клетвата на Румен Радев и Илияна Йотова пред депутатите. " Когато за милиони българи беше най-тъмно, президентската институция остана да свети като фар, който дава посока. Събрахте и умножихте публичната сила, което разреши да спечелите безапелационно изборите за президент и вицепрезидент и да се сътвори болшинството на смяната в 47-то Народно заседание ”, добави Вигенин.

България навлиза в нов стадий на своето развиване. Идва време за отворена длан и за протегната ръка. Идва време за строеж, за разговор, за правдивост. За подсилване на държавността и законността, за изпълване със наличие на полезностите на демокрацията и свободата. Идва време, изправени пред рецесиите, да осмислим концепцията за единението, сподели още зам.-председателят на Народното събрание. " Само преди месец всеки един от нас произнесе клетвата, която положихте и вие през днешния ден. Тази клетва ни свързва, тя ни задължава всеки един поотделно и всички дружно в дейностите си да се ръководим от ползите на народа. Затова нямам подозрение, че дружно ще установим нов градивен разговор сред институциите. Ще проявим нужната мъдрост и воля за градивни и съзидателни политики в името на една по-добра и просперираща България, продължи той.

" Историческото време отреди на вас, определените за президент и вицепрезидент на Република България, и на новоизбраното 47-мо Народно заседание нелеки тествания. Вярвам, че дружно ще се оправим. От свое име и от името на народните представители приемете пожеланието да продължавате почтено да изпълнявате високоотговорната си държавническа задача ", приключи словото си Вигенин.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР