Истински транспортен хаос, причинен от обилен снеговалеж и заледяване настъпи

...
Истински транспортен хаос, причинен от обилен снеговалеж и заледяване настъпи
Коментари Харесай

2000 автомобила затънаха в дълбок сняг на магистрала във Франция

Истински транспортен безпорядък, породен от изобилен снеговалеж и замръзване настъпи в Източна Франция. Там на автомагистрала през нощта се оказаха блокирани над 2000 транспортни средства. Днес обстановката стартира постепенно да се възстановява, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Снежната обсада бе на автомагистрала А40 при Белгард сюр Валсрин покрай швейцарската граница. Местните управляващи споделиха, че работят за почистване на пътя и издадоха предизвестие към пасажерите да са деликатни и да лимитират пътуванията си. На помощ на закъсалите водачи бяха изпратени и чиновници на Червения кръст. Кметът на Белгард сюр Валсрин обезпечи настаняване за пътуващите с коли в постройката на кметството.

До снежния капан на автомагистралата се стигна, откакто през вчерашния ден следобяд снегорини бяха блокирани от камиони, пътуващи по А40 без нужното зимно съоръжение, сподели представителка на локалната префектура. Тя разгласи, че на място са изпратени екипи на незабавните служби в границите на огромна интервенция за преодоляване на изключителната обстановка.

Тази заран френските метеорологични служби оповестиха за продължаващ снеговалеж в района. В Анеси снежната завивка е 6 сантиметра, в Белгард сюр Валсрин - 10, а в долините на Шамони, покрай тунела "Монблан ", снегът е сред 30 и 40 сантиметра.

От през вчерашния ден насам метеоролозите предизвестяват за изобилен сняг, който не е необикновен за това време на годината, само че може да докара до обилни транспортни усложнения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР