Истински празник на изобразителното изкуство сътвориха днес в ОДК участниците

...
Истински празник на изобразителното изкуство сътвориха днес в ОДК участниците
Коментари Харесай

220 рисунки, 27 награди и втора стипендия „Джими“ за VIII-я Областен конкурс за детска рисунка „Родопски багри“

Истински празник на изобразителното изкуство сътвориха през днешния ден в ОДК участниците в VIII-я Областен конкурс за детска рисунка „Родопски багри“, в памет на кърджалийския художник и почетен жител на града Джемал Емурлов – Джими.

Конкурсът се провежда от Община Кърджали и Общински детски комплекс с поддръжката на Регионалното ръководство на образованието и СУ “Вл.Димитров – Майстора “.

Целта на състезанието е да разпространява творчеството на художника Джемал Емурлов – Джими, да открива и разпространява детските гении в региона на изобразителното изкуство, да дава благоприятни условия за креативна изява и да подтиква и развива детското въображение и характерност.

Тази година в състезанието „ Родопски багри “ участваха 220 рисунки от 18 учебни заведения и школи от 10 обитаеми места от региона.

Бяха връчени 7 специфични награди – на Кмета на община Кърджали, на ОДК, на РУО, на фамилията само че Джемал Емурлов, на СУ „Вл.Димитров – Майстора“ и две специфични награди на Арт изложба „Дар“. Връчиха се и награди за първо, второ, трето място и поощрения в три възрастови групи, които са обезпечени от община Кърджали.

На откриването на изложбата, шефът на ОДК Златка Пеньова разгласи от името на инициативна група „Приятели на Джими“, че за втора поредна година ще се връчи стипендия на изявен зрелостник, който е признат във висше образователно заведение с устременост в областта на изкуствата. Неговото име ще стане известно през месец септември. Първият притежател на стипендия „Джими“ е Миглена Каменова, възпитаничка на Школата по изобразително изкуство към ОДК, която е студентка в Пловдивския университет компетентност „Дизайн и печатна комуникация“.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР