Истинската воля е тихо смирение, устойчивост и гъвкавост. Другият вид

...
Истинската воля е тихо смирение, устойчивост и гъвкавост. Другият вид
Коментари Харесай

Оставете егото на прага

„ Истинската воля е безшумно примирение, резистентност и еластичност. Другият тип воля е уязвимост, прикрита от несдържаност и упоритост “, написа Райън Холидей, създател на книгата „ Твоето его е врагът “.

До каква степен обаче можем да си позволим да оставим егото на прага на вратата в актуалния свят на обществените мрежи и персоналния брандинг? Когато се огледаме към себе си, всички ни подсказва, че огромните облаги отиват при тези, които неуморно популяризират себе си при всяка опция, която им се отваря. Лесно е да се помислите за „ специфичен “, откакто съберете 100 хиляди почитатели в Twitter или TikTok.

Помислете за това по какъв начин даже късия интервал на известност на реалити звездите ги кара да изгубят визия за действителността. Помислете какъв брой елементарно е човек да изгуби моралния си компас и задачата в своя живот, откакто бъде зашеметен от повърхностните прояви на триумфа, които заблуждават да има вяра, че няма какво повече да научи.

Аз персонално научих по сложния метод, че с цел да постигнеш същински триумф би трябвало да преглътнеш гордостта си и да заглушиш егото. Защо? Ето няколко аргументи:

Никой не желае да работи с вас

През 2007 година професорът по мениджмънт от Станфордския университет Робърт Сътън разгласява на книгата (The No A—hole), въодушевена от провокативно есе, което той написа за „ Харвард Бизнес Ривю “ (HBR) близо три години по-рано. Той сумира правилото си накратко: Животът е прекомерно къс, с цел да го прекарвате в срещи със задници. Целият си живот изпитвам желанието да споделям мислите и познанията си с другите, само че с времето осъзнах, че понякога би трябвало да си държа устата затворена и да изслушам другите по-често, тъй като в противоположен случай никой няма да желае да слуша мен.

Пренебрегвате другите за своя сметка

Никога няма да схвана за какво толкоз доста хора през днешния ден прибягват до „ гоустнг “ – ненадейно привършване на връзките и цялостно занемаряване на ответната страна, нито пък за какво достиженията и познанията на младите експерти се одобряват по-трудно от необятната общност. От една страна, през днешния ден живее в един доста дребен свят с помощта на множеството способи, по които ни свързват модерните технологии. Днес опитите да изтриете предишното си на егоманиак имат сходни резултати с това да изтриете пост в twitter, които ви носи проблеми. Може да сте го премахнали от профила си, само че той остава в интернета вечно. Вземете поради и обстоятелството, че дребните прояви на добрина през днешния ден могат да се изплатят обилно в бъдеще. Днес може вие да сте изгряващата звезда в офиса, само че в никакъв случай не знаете кой може да се окаже на значима позиция, от която да ви помогне в бъдеще.

Егото застава на пътя на най-големите блага на живота

Егото постоянно се демонстрира под формата на горделивост. Тук става въпрос за всички случаи, в които желаете да признаете, че имате потребност от помощ. За случаите, когато отказвате да отдадете заслуженото на някой различен или пък да признаете, че не можете да се справите самичък с дадена задача. Когато се затваряте в себе си и прикривате уязвимостта си, пропускате голям брой шансове за създаване на страхотни връзки с други хора.

Ако можех да върна времето обратно щях да опитам да науча тези уроци по по-лесен метод, вместо да пострадвам поради егото си, до момента в който изкачвам кариерната стълбица. Съветът ми е да не давате на вашето его да ви спъва по пътя ви към триумфа. Позволете си да изпитате същински моменти на наслада и благополучие, помагайки на хората към вас.

…………………….

Джейсън Салцман , съосновател и основен изпълнителен шеф на relief, за

Превод и редакция: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР